15-годишно момиче от Сирия е паднало от втория етаж на

...
15-годишно момиче от Сирия е паднало от втория етаж на
Коментари Харесай

При опит за бягство: 15-годишно сирийче падна от втория етаж на Кризисен център в Русе

15-годишно момиче от Сирия е паднало от втория етаж на Кризисния център за деца-бежанци в Русе при опит за бягство. Инцидентът е станал тази нощ, а момичето е настанено за лекуване в УМБАЛ " Канев " със счупвания в лявата част на тялото в региона на ръката и таза.

Момичето, дружно със сестра близначка и друго по-малко дете, са били част от група, хваната при секване на границата ни с Румъния в петък вечерта. Бежанците били в хладилен камион, цялостен със зеле, само че чиновници на Гранична полиция ги залавят - общо са 29 индивида, 9 от които малолетни. Срещу възрастните почнало наказателно произвеждане за нелегално секване на държавната ни граница.

Инцидентът тази нощ е станал при опит на едно от децата да избяга през прозореца на Кризисния център за деца-бежанци, написа Dir.bg.

" Вързали са чаршафи като по филмите и са почнали да се спускат и едното момиче е паднало. Има близначка, едната се е блъснала, другата не е ударена. Първо ме уведомиха, че е в болница без заплаха за живота, по-късно ме уведомиха, че е с ударена ръка и таз ", изясни кметът Пенчо Милков.

По думите му това са деца, които са обикаляли страни сами. В Кризисния център има психолози, които приказват езика на децата и ще работят с тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР