15-годишно момче в мозъчна смърт е станало донор на петима

...
15-годишно момче в мозъчна смърт е станало донор на петима
Коментари Харесай

15-годишен донор даде шанс за живот на петима нуждаещи се от трансплантация

15-годишно момче в мозъчна гибел е станало донор на петима души, нуждаещи се от трансплантация на органи. Донорската обстановка е била релизирана на 27 юли от екипа на университетската болница в Пловдив “Свети Георги “.

Черният дроб е получил 44-годишен мъж с изострен медикаментозен отровен хепатит. Била му е осъществена сполучлива чернодробна трансплантация от екип на Военномедицинска академия (ВМА). Екип на “Александровска “ е направил две сполучливи бъбречни трансплантации, като реципиенти са двама мъже - на 46 и на 56 години.

Белият дроб и сърцето на донора са предоставени по линия на Евротрансплант. Експлантацията на органите е осъществена в пловдивската болнница “Свети Георги “ от немски екипи от Мюнхен и Берлин.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителната организация “Медицински контрол “ изричат към околните на умрялото момче своите съболезнования и признателност за хуманното решение да дарят неговите органи и по този метод да дадат късмет за живот на нуждаещи се от трансплантация жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР