15-годишно момче свири класическа музика на улицата във Варна, за

...
15-годишно момче свири класическа музика на улицата във Варна, за
Коментари Харесай

Това талантливо българче е принудено да свири на улицата, за да събере пари, с които да отиде на конкурс

15-годишно момче свири класическа музика на улицата във Варна, с цел да си обезпечи финансови средства за присъединяване в състезания и фестивали. Съдбата до този миг не е била изключително благосклонна към Тонислав Троев от Шумен, само че геният и решителността му го водят напред.

Родителите на младия музикант са учители. Издържат се със заплатата на майка му, татко му е незает, оповестява bTV.

Момчето за първи път допира клавишите на 6 години. Липсата на пари нееднократно го отделя от музиката, само че в никакъв случай не пречупва любовта му към нея. „ Свирим по този начин по алеите. Трябва по някакъв метод. Иначе в случай че си заставам у дома пък нищо няма да се случи”, споделя Тонислав Троев.

Така улицата се трансформира в концертна зала за Тони, а аудитория са му инцидентните минувачи. И те в никакъв случай не остават безразлични.

„ Oрганизирането на един концерт е нещо доста мъчно. А тук не се постанова да се правят някакви по-специални дейности”, споделя бащата на младия пианист Светослав Троев.

Момчето признава, че е щастливо. За него всеки ден е концерт и не се срами от мястото, където може да покаже гения си, даже в противен случай.

„ Няма по-голяма сцена от една алея, където се разхождат хората и могат да споделят с теб своите усеща, своето мнение по отношение на музиката, която свириш. По този метод, по който аз представям своето творчество, аз демонстрирам на всички тези хора, които са към мен, моя жанр, моя метод да показвам себе си. И считам, че това е един безусловно верен начин”, безапелационен е Тонислав.

Тони, в чийто репертоар има близо 500 творби, свири на улицата през цялото минало лято и събира средства да се яви на 11 състезанието. Резултатът не изненадва тези, които са имали щастието да го чуят най-малко един път.

„ Имам 11 призови награди посредством точно на тези средства, които ние си спечелихме тук от варненци, за което ние сме доста благодарни”, споделя пианистът.

Ученикът мечтае някой ден ориста да му разреши да издаде албум със своя музика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР