15-годишната рускиня Камила Валиева няма да бъде отстранявана от олимпийските

...
15-годишната рускиня Камила Валиева няма да бъде отстранявана от олимпийските
Коментари Харесай

КАС реши: Валиева ще продължи да участва на Игрите в Пекин


15-годишната рускиня Камила Валиева няма да бъде отстранявана от олимпийските игри в Пекин. Това реши през днешния ден (14 февруари) Спортният трибунал в Лозана (КАС).

Европейската шампионка по фигурно пързаляне и единствената при дамите, направила четворен скок на най-важния състезателен конгрес, прекара няколко дни чудейки се дали ще може да се бори за медалите. Причината е позитивна допинг проба, дадена през декември на държавното състезание. Резултатите от нея обаче станаха ясни след старта на олимпийските игри и по време на отборната конкуренция, в която Валиева оказа помощ на Русия да завоюва злато. Медалите още не са връчени на фигуристите.

Снимка: Reuters


Първоначално рускинята беше отстранена от Игрите, само че от нейния отбор апелираха. КАС изслуша страните и реши, че Валиева няма виновност за обстановката и е със статут на " предпазено лице ", тъй като няма навършени 16 години.

" Сериозно внимание би трябвало да се обърне на късното оповестяване на резултатите за позитивна допинг проба. Съдът обаче регистрира, че това не е по виновност на спортиста ", се споделя още в решението на съда.

Снимка: Reuters


На 15 февруари Валиева ще може да взе участие в късата стратегия при дамите. Тя е любимец за златото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР