15-годишната Елиза Нешева от Пловдив от 11 години е в

...
15-годишната Елиза Нешева от Пловдив от 11 години е в
Коментари Харесай

Момиче пребори левкемията. Сега помага на други деца

15-годишната Елиза Нешева от Пловдив от 11 години е в ремисия, откакто в ранна детска възраст съумява да пребори подлата левкемия. Макар заболяването от дълго време да е зад тила й, ученичката продължава да посещава отделенията по онкохематология. Прави го, тъй като желае да оказва помощ и вдъхва кураж на страдащите деца.

Годината е 2005. Коледно време. Едно тригодишно момичеце би трябвало да стартира най-важната борба - тази за живот.
Елиза Нешева: Лошите мемоари няма по какъв начин да се не помнят. Всеки ден още от сутринта си знаеш, че си в болница, че не си като другите.
С доста битка обаче чудото става и лекарите оповестяват на фамилията на Елиза, че заболяването си е отишла.
Елиза Нешева: Няма по какъв начин да се опише - да знаеш, че към този момент всичко е наред, че всичко е останало зад тила ти, преборил ориста.
Елиза взе участие във всички начинания на Сдружението на децата с онкохематологични болести. Тя е и изявен състезател. Тренира плуване, гребане, а преди този момент футбол и лека атлетика. Страстта към спорта разрешава на Елиза да завоюва и няколко медала от международните игри в Москва за деца, преборили онкологични болести.
Елиза Нешева: Игрите в Москва са игри за спечелилите.
Момичето и неговите близки приветстват мощно идеята на ултрамаротонеца Красимир Георгиев, който съумя да бяга непрестанно на пътека в продължение на цели 36 часа. Целта му бе благотворителна - събирането на средства, които да разрешат на преборили рака деца да заминат на олимпиадата в Москва.
Елиза Нешева: Нека да има повече такива хора, да вършат повече такива добрини, какъв брой е просто...
15-годишната Елиза сама избира и до през днешния ден постоянно да посещава отделенията с заболели деца, с цел да им вдъхне кураж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР