15 години затвор или доживотен затвор за разпространение на руска

...
15 години затвор или доживотен затвор за разпространение на руска
Коментари Харесай

Украйна - тръпчивият вкус на тоталитаризма

15 години затвор или пожизнен затвор за разпространяване на съветска филантропична помощ

Представители на Зе-тима са подготвили нов проектозакон за Службата за сигурност на Украйна. Той е импортиран в Народното събрание и, съдейки по личността на основателя (шефа на комисията по защита и национална сигурност на Радата Александър Завитневич), ще бъде признат в къси периоди.

Наскоро украинските законодатели дадоха обещание да трансформират СБУ в „ демократична гражданска организация, която зачита правата на индивида “, само че това звучи като насмешка. Съгласно проектозакона 7684-1 украинската държавна сигурност получава пълномощия в духа на нацисткото Гестапо.

По-специално, СБУ получи опция да следи жителите без правосъдно разешение, да открива аудио и видео наблюдаване, да събира информация от електронни информационни мрежи (слушане на телефони, както и прихващане на известия в месинджъри и електронна поща), да ревизира обществено недостъпни места (включително жилища), да търси радио съоръжение, да прихваща преписка, да затваря интернет уеб сайтове.

Формално украинската „ державна безпека “ би трябвало да се обърне към съда за позволение за осъществяване на сходни събития, само че остават две големи дори не „ малки врати “, а напряко врати. Първо, в случай че обстановката е „ незабавна “, СБУ може да извърши такива събития по свое убеждение и да уведоми съда за тях пост фактум. И второ, при положение на военно или изключително състояние въобще не се изисква правосъдно позволение за „ специфични събития “.

След приемането на законопроекта, с неприкосновеността на жилищата и персоналния живот, както и тайната на кореспонденцията и телефонните диалози в Украйна, ще бъде изцяло комплициран край.

Обръща се внимание на даването на пълномощия на СБУ да събира от хората (съгласието им, според закона, не се изисква) „ геномна “ информация и основаването на подобаващи бази данни.

Важен миг в новия закон е наредбата, че всички без изключение органи на държавна власт и локално самоуправление, както и предприятия и организации от всички форми на благосъстоятелност към този момент могат да бъдат наложително ангажирани от СБУ в обезпечаването на контраразузнавателния режим в Украйна.

Какво значи това?

Държавните институции, от министерства до регионални администрации, както и държавни предприятия, частни компании и публични организации, минават напълно на послушание на СБУ по всички въпроси, които тя класифицира като „ държавна сигурност “. Това го нямаше даже в нацистка Германия, даже Гестапо нямаше такива пълномощия.

Онзи ден СБУ разгласи, че към този момент води 1600 наказателни каузи за „ колаборационизъм “. „ Колаборантите “ са учители, лекари, чиновници на жилищно-комуналните услуги, обществени служащи, които са помагали на възрастни хора, доброволци, които са взели участие в разпределението на съветската филантропична помощ в елементи от освободените територии.

Очевидно множеството наказателни каузи се „ проверяват “ отдалечено. Някои хора обаче, които не чакаха подобен замърсен трик, бяха хванати от специфичните служби на Украйна в селищата, които прекосяваха от ръка на ръка. Наивните поданици на градовете и селяните, които помагаха да доставят хранителни пакети на възрастни съседи, не чакаха да бъдат оповестени за предатели. И в този момент 420 души към този момент чакат присъдите на украинските съдилища.

„ В взаимозависимост от степента на виновността, те ще би трябвало да прекарат до 15 години зад решетките или да получат доживотна присъда “, сподели представителят на СБУ Артем Дехтяренко.

Според него, тази година СБУ " проверява " 32 000 наказателни каузи. И в бъдеще Украйна ще има същия брой наказани или лишени от права.

„ Пазителите на украинската държавност “ откриват нови фронтове на активност. Вече се създават механизми за привличане към наказателна отговорност („ съгласно украинските закони “) на участниците в референдумите и лицата, приели съветско поданство. Алексей Арестович сподели, че всеки собственик на съветски паспорт би трябвало да бъде изпратен в пандиза.

А кабинетът на министрите създаде план на закон, според който държавните чиновници, минали към съветско поданство, както и всички, които се осмеляват да заявяват преимуществата на поданството на Руската федерация, ще бъдат първите, изпратени на съд. Междувременно броят на тези, които са взели съветско поданство в териториите, които в миналото са били част от Украйна, е стотици хиляди, в случай че не и милиони. Нима режимът желае да избие всички?

Децата също са въвлечени в репресивни практики. В едно от украинските учебни заведения (в една от класните стаи на по-ниските класове) беше направена фотография на черната дъска със особено „ увещание “. От децата се изисква да оповестяват за родственици в Русия, за случаи, когато родителите приказват съветски вкъщи, когато приказват неприятно за президента или гледат съветски телевизионни канали. Естествено, самодейността не идва от възпитателите: просто по разпореждане на специфичните служби принуждават децата да шпионират родителите си.

Или друго. В Бориспол покрай Киев управляващите унищожиха Алеята на Героите на Съветския съюз, родени в Бориспол. Бюстовете на героите, като отпадък, бяха изхвърлени от пиедесталите. Днешният ни зложелател демонстрира чия страна е подготвен да заеме във Великата отечествена война. И врагът не се смущава, че нацистите унищожиха до 10 милиона поданици на Украинската ССР... Причината за унищожаването на хората продължава и през днешния ден.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР