15 години след влизането ни в НАТО Военноморските сили продължават

...
15 години след влизането ни в НАТО Военноморските сили продължават
Коментари Харесай

Военният флот: Как кораб тръгна назад и ще имаме ли отново подводница

15 години след влизането ни в НАТО Военноморските сили не престават да са надалеч от стандартите на партньорските страни и да разчитат най-вече на руски кораби и трите остарели фрегати, закупени преди повече от десетилетие от Белгия.

Съветските кораби към този момент са морално остарели и има съществени проблеми с поддръжката и доставката на аварийни елементи за тях, а белгийските фрегати се нуждаят от сериозна рационализация.

В същото време обаче военният флот разполага и със забележителен капацитет. Всяка година има сериозен напор към Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров " във Варна, включително и от стотици задгранични студенти. А специалността на военния моряк е запазила високия си престиж и кадровият срив не е толкоз сериозен к е на други места в армията.

Така наподобява най-общо картината във Военноморските сили, които останаха отвън публичното внимание през последните години.

Правителството реши предпочитано да реши техническия проблем във военния флот, като закупи два патрулни кораба за 1 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР