15 детски градини в Бургас са одобрени и ще получат

...
15 детски градини в Бургас са одобрени и ще получат
Коментари Харесай

15 детски градини в Бургас получават евросредства за децата със специални потребности

15 детски градини в Бургас са утвърдени и ще получат европейски средства за основаване на подобаващи условия за развиване на деца със специфични просветителни потребности и деца с изявени способности. Това са „ Пинокио “, „ Морска звезда “, „ Звездица Зорница “, „ Звънче “, „ Ран Босилек “, „ Делфин “, „ Славейче “, „ Звездица “, „ Ханс Кристиан Андерсен “, „ Радост “ с филиал кв. Крайморие, „ Калинка “ с филиал кв. Черно море, „ Чайка “, „ Надежда “, „ Брезичка “ и „ Моряче “. Това удостовери кметът на града Димитър Николов.

В някои от тях ще бъде закупено съоръжение и дидактически материали за профилирани кабинети вид психомоторна или сензорна зала за самостоятелна и групова работа за деца със специфични просветителни потребности.

В привлекателна конюнктура, цялостна с модули и материали в разнообразни цветове и геометрични форми със сензорни и тактилни текстури, децата ще развиват въображението, вниманието и връзката си посредством игра.

Целта е да се подкрепи психическото съзряване на детето, да се развият моторните качества, разбирането за време и пространство, взаимоотношението с материали, разпознаването на тласъци, оправянето с емоционалността, приемането на отговорности и други

В други детски заведения ще бъдат обособени кабинети по музика, спектакъл и изобразително изкуство или ще бъде построена външна сцена в двора на градината за изява на даровити деца. Там малчуганите ще могат да изнасят театрални пиеси, концерти или да излагат рисунки.

Дейностите по плана плануват още профилирани образования за повишение на квалификацията на педагогическите експерти за придобиване на профилирани познания и компетентности за работа с деца със специфични просветителни потребности.

Реализирането на плана ще даде опция децата от бургаските детски градини да продължат да развиват своя капацитет в новаторска, съвременна и подкрепяща среда. Освен това ще обезпечи по-високо качество и по-добър достъп до обучение на деца със специфични просветителни потребности, с хронични болести, в риск и на деца с изявени способности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР