15 000 електрически тротинетки изчезват от улиците на Париж. Кметът

...
15 000 електрически тротинетки изчезват от улиците на Париж. Кметът
Коментари Харесай

Недоволство след референдума в Париж за забрана на тротинетките

15 000 електрически тротинетки изчезват от улиците на Париж. Кметът на града Ан Идалго от дълго време искаше това да се случи поради честите произшествия, само че крайното решение взеха парижани. Това се случи след референдум, при който 90% от гласувалите се оповестиха срещу този тип транспортни средства. Собствениците на компании пък се оплакаха, че резултатът е толкоз безапелационен, тъй като главните им клиенти, най-вече младежи, не са знаели за гласуването, предава Народоосвободителна въстаническа армия. 

Само за предходната година случаите с тротинетки са се нараснали с 42%.

„ Кучето ми се опасява от тях. Преди време вървях по тротоара и една тротинетка мина на 2 сантиметра от мен. Много се уплаших, животното също ”, описа Кристин Котън, живееща в Париж.  

От септември парижани ще се движат по-спокойно по улиците, макар че прекъсването им ще лиши от главно средство за превоз близо 400 000 души месечно.

„ Хората, които ги ръководят, не се интересуват от останалите участници в придвижването. И заради обстоятелството, че могат да се наемат свободно постоянно ги намираме хвърлени в река Сена ”, показа Александър Дазен.

Спирането на тротинетките чартърен ще лиши Париж от близо един милион евро годишно - наемът, който компаниите притежатели са плащали. 800 души ще останат без работа, а доста от местата за паркиране ще се трансфорат във велоалеи.

Още първоначално доста кметове на градове във Франция отхвърлиха да позволен на своя територия тротинетките чартърен. Ница е един от тях. За сметка на това, още през 2009 година средиземноморският град влага в сини колела, които дават опция за бързо, на ниска цена и много по безвредно напредване из Лазурния бряг. След възбраната в Париж и други градовете по света стягат регулациите за електронните тротинетки. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР