140,7‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към

...
140,7‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към
Коментари Харесай

COVID заболеваемост: Лек спад за седмица

140,7‱ е междинната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към 22 октомври. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Заболеваемостта бележи лек спад, като по отношение на седмица по-рано тя е с 5% по-ниска.

Все още областите с разпространяване на болестта над 240‱ остават две: Перник и София-град, като тя е надлежно 278‱ и 254‱.

Към 22 октомври в страната има девет области, в които заболеваемостта е сред 120‱ и 240‱. Това са Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Сливен, София-област, Стара Загора и Ямбол.

Областите с разпространяване на болестта сред 60‱ и 120‱ пък са 13: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, Хасково и Шумен.

С най-ниска заболеваемост в страната остават четири области. Това са Добрич, Кърджали, Разград и Търговище. Най-ниска в цялата страна остава заболеваемостта в Кърджали, като към 22 октомври тя е 7‱.

Смъртността продължава да се повишава леко, като към 23 октомври междинната за страната 14-дневна смъртност е 1,1‱, или с 10% по-висока от индикатора преди седмица.

Към днешна дата пък данните на Единния информативен портал сочат, че тя е 1,08‱. Най-висока е смъртността в област Габрово – 2,9‱. Без смъртен случай за последните две седмици пък са седем области в страната: Враца, Добрич, Кърджали, Разград, Силистра, Търговище и Ямбол.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР