14 ноември е Световният ден за борба с диабета. В

...
14 ноември е Световният ден за борба с диабета. В
Коментари Харесай

Информационна кампания в Световния ден за борба с диабета

14 ноември е Световният ден за битка с диабета. В България над  600 000 души живеят с заболяването, като към 450 000 са с диагностицирано заболяване, а 150 000 имат диабет, само че не знаят за това. Всяка година в резултат на диабет в България умират над 8000 души, т.е. 22 души на ден.
 2_  3_  4_  1_
По самодейност на ГЕРБ в разнообразни градове се организира акция във връзка 14 ноември. Младежи от партията се срещнаха с членове на Клуба на диабетика във Видин, в който членуват 1200 души. Успешно започва и акция за гратис премерване на кръвната захар, проведена от ГЕРБ в област Добрич, като самодейността стартира в Генерал Тошево и ще продължи в гр. Тервел: по авансово избран график здравни служащи ще мерят кръвната захар в разнообразни обитаеми места от региона.

Районните клубове на ГЕРБ в София проведоха разнообразни прояви. В регион „ Средец ” раздаваха брошури и десерти за диабетици на разнообразни места в центъра на столицата – към НДК, по улица „ Г. С. Раковски ”, пред Народния спектакъл „ Иван Вазов ”.

В регион „ Оборище ” по самодейност на Жени ГЕРБ-София лекция на тематика „ Нисковъглехидратно и високомазнинно хранене ” изнесоха Христина Братанова, пpоф. Иванка Стамболова и експертът Атанас Узунов. В събитието се включиха Ирина Йорданова – общински консултант от ГЕРБ, Мита Георгиева, общински консултант и член на УС на ЖГЕРБ, и Мария Илиева – народен представител от Политическа партия ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси.

Диабетът не е смъртоносно заболяване. Не се умира от диабет, а от неговите затруднения. Той визира кръвоносните съдове, като това води най-често до слепота, ампутация на крака и бъбречна непълнота.

За да съумяват да съблюдават своя режим, диабетиците би трябвало да получават поддръжка и схващане от своите близки и другари. Хората от обкръжаващата среда на диабетика би трябвало да знаят, че той/тя имат това заболяване. Най-важното в метода на живот на диабетика е самоконтрола. Както на количеството и типа на храните, по този начин и на вариациите в равнищата на кръвната захар.

Диабетът убива постепенно, само че несъмнено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР