14 милиарда долара бяха заделени за завършването на Великата зелена

...
14 милиарда долара бяха заделени за завършването на Великата зелена
Коментари Харесай

Обещаха милиарди за Великата зелена стена

14 милиарда $ бяха заделени за завършването на Великата зелена стена. Това е свръхамбициозен план, в който вземат участие десетки страни, предава Нова Телевизия.

Целта е да се засади гора по южните граници на пустинята Сахара.

Поясът от дървета ще е дълъг над 8 000 км. Той би трябвало да спре превръщането на тези земи в пустиня и да даде дом на дивите животни. Засега са засадени малко над 10% от дърветата.

14-те милиарда бяха обещани на огромен конгрес, в който участваха президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, министър председателят на Англия Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и шефът на Световната банка Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981. Форумът беше кръстен „ Една планета” и подчертава върху опазването на биоразнообразието по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР