14-годишно момче е с опасност за живота в реанимацията на

...
14-годишно момче е с опасност за живота в реанимацията на
Коментари Харесай

Дете е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран го блъсна и избяга

14-годишно момче е с заплаха за живота в реанимацията на Университетската болница в Стара Загора, откакто дрогиран и пийнал водач го ударя и избяга от произшествието. Инцидентът е станал през вчерашния ден в казанлъшкото село Бузовград. Детето е било с колело на банкета край пътя, съобщи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Органите на реда са задържали причинителя 4 часа по-късно в дома му.

Случаят разяснява и основният прокурор Иван Гешев.

" Още едно дете е пометено от следващия, евентуално пийнал и дрогиран, водач. Той не е оказал помощ. Избягал е. Какво още би трябвало да се случи, с цел да разберем, че би трябвало да спрем да се раняваме и убиваме на пътя? ", написа Гешев във Facebook. Той упорства за реакция на страната и законодателни промени.

Припомняме, че на 25 октомври чиновник на Министерство на вътрешните работи блъсна дете на пешеходна пътека. Инцидентът е станал преди село Лозен. 9-годишното дете пресичало на пешеходна пътека, когато било ударено от кола. То е с охлузни рани. Шофьорът е избягал. Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата. По-късно служители на реда намерили водача. Оказало се, че е чиновник на Жандармерията.

Пробата с дрегер е посочила 0.5 промила. Тя обаче е взета три часа след случая. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с какъв брой тъкмо промила е бил той по време на случая. Тъй като 0.5 промила е позволена стойност, следовател ще направи оглед и ще реши дали водачът да бъде арестуван. Но има утежняващи условия, като бягство от мястото на случая.

Свидетели на случая описаха, че откакто е блъснал момчето, водачът е тръгнал с бърза скорост към София. По знамение не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.

Кметът на Лозен Дойчин Анчев изясни, че произшествия на основния път има непрекъснато, а придвижването е интензивно. Писал е няколко писма за повдиганена пешеходните пътеки и за понижаване на директния трафик - към този момент обаче резултат няма.

Любомир Топалов, татко на удареното дете, описа, че се е чул по телефона с жандармериста и той в началото е отричал и се е смял – като цяло е имал несъответстващо държание. По-късно е оповестил, че ще се съобщи в полицията, съобщи bTV.

Пострадалото дете е с леки охлузвания.Детето е откарано в „ Пирогов “ след случая, където са му направени кръвни проучвания.След това изписано за домашно лекуване. По думите на бащата то е с охлузвания и контузии на единия крайник.

По информация на БГНЕС служителят е уволнен дисциплинарно след случката.От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че още през вчерашния ден са му били отнети оръжието и значката.Срещу него е формирано дисциплинарно произвеждане по отношение на „ осъществено тежко нарушаване ”, прецизират от ведомството.

Пред Дарик радио основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров изясни, че с отстраняването на жандармеристаискат да покажат, че „ ние не желаеме да позволяваме такива грозни феномени в нашите редици “. Той добави, че ще бъдат безкомпромисни.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР