14-годишният Сашко от Перник и баща му Александър Цветанов се

...
14-годишният Сашко от Перник и баща му Александър Цветанов се
Коментари Харесай

Сашко от Перник и баща му издирват изчезналата Ивана

14-годишният Сашко от Перник и татко му Александър Цветанов се включиха в издирването на 17-годишната Ивана, която е в неопределеност от 6 дни. Сашко, както и Ивана провокираха вълна от съпричастност, а момчето изчезна на 11 ноември 2022 година в гориста околност край Перник. Сашко беше откри на 19 ноември, 8 дни по-късно.

„ Ние участваха в издирването на Ивана в неделя. Обясних му, че търсим едно момиченце и той ме разбра. Прекарахме целия ден там, търсихме в паркове, огледахме къщи, дворове…Случаят с Ивана е малко по-различен от нашия и тя може преднамерено да се крие “, разяснява Александър Цветанов. Той изяснява, че изцяло схваща по какъв начин се усещат родителите на Ивана, тъй като той е бил в същата обстановка дни наред.

„ Това е нещо извънредно, по-лошо е и от гибелта. Напълно разбирам по какъв начин се усещат родителите, не мога да ги атакува. Аз по цели нощи обикалях в гората, в един миг ти е толкоз затормозена душeвността, че човек не знае какво прави. Аз ги разбирам изцяло хората, тъй като те са изпаднали в жестока меланхолия “, сподели още бащата на Сашко.

Той има желание да направи фондация за Сашко, която да образова специалисти за работа с проблематични деца. „ Нашите експерти, които са логопеди, психолози и ресурсни учители би трябвало вярно да ги образоваме да работят с тези деца, а ние от своя страна също да се занимаваме повече с децата, да им се обръща внимание. Що се отнася до Ивана, аз имам чувството, че ще се откри жива и здрава, имам вяра го. Имах същото чувство и когато Сашко изчезна “, съобщи Александър Цветанов пред ИНФОМРЕЖА.

Издирването на Ивана продължава 6-и ден. Момичето изчезва на 22 февруари от учебното заведение, откакто оставя телефона си в класната стая. Сигналът в полицията е подаден същия ден към 20 часа, като детето е оповестено за общодържавно търсене.

Продължават и през днешния ден издирвателните дейности по установяването на изчезналото момиче от Дупница. На терен са служители на реда, жандармеристи, пожарникари, горски чиновници и доброволци, оповестяват от полицията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР