14 000 зарядни точки, за различни видове електромобили, трябва да

...
14 000 зарядни точки, за различни видове електромобили, трябва да
Коментари Харесай

Европа се нуждае от 14 000 нови зарядни точки за електромобили на седмица

14 000 зарядни точки, за разнообразни типове електрически автомобили, би трябвало да бъдат изграждани всяка седмица до 2030 година, с цел да се посрещне препоръчаното условие за намаляването на CO2 излъчванията с 55%.

Това сочи изследване на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA), основано на данни на McKinsey, а от организацията приканват членовете на Европейски Съюз да ускорят доста построяването на нова инфраструктура, с цел да се даде съответна помощ на популяризирането и възприемането на електрическата мобилност- леки модели, ванове, рейсове и камиони.

От ACEA подчертават върху това, че продажбите на електрифицирани коли (100% електрически BEV и зареждаеми хибридни PHEV) са се нараснали с 10 пъти през последните 5 години, като през предходната година са достигнали равнище от , равняващи се на 18% от общия пазар. В същото време, броят на зарядните станции в Европа се е развил едвам 2.5 пъти.

Според разбора, в Европейски Съюз е належащо построяването на инфраструктура с до 6.8 млн зарядни точки до 2030 година или по 14 000 всяка седмица. Към момента темпът е под 2000 седмично.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР