135 години ни делят от онзи септември, когато българския народ

...
135 години ни делят от онзи септември, когато българския народ
Коментари Харесай

Румен Радев: Днес будна България преоткрива силата на девиза Съединението прави силата

135 години ни разделят от оня септември, когато българския народ взе в свои ръце ориста си. В това време половин България по волята на Великите сили бе оставена под властта на султана. Дейците на Съединението поправиха тази историческа неправда – цивилизовано, без принуждение. Победата на българските капитани над непознатите генерали сподели, че Съединението е необратим акт, а българите са подготвени да отстояват свободата си. Това съобщи в тържественото си слово президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на в Пловдив, където е кулминационната точка на тържествата по случая Съединението на България.

,,Говоря го от няколко години, до неотдавна го правех с вяра и очакване, до неотдавна почитахме славното минало на нашите герои, успехите на нашата страна, само че историята непреклонно се движи напред. Днес будна България преоткрива силата на девиза Съединението прави силата. За чистата и свята република на Апостола, в която управниците не се крият, а гледат жителите в очите'', добави президентът.

От Съединението през възрожденската ни история знаем, че лъжите, репресиите и политиканските интриги не могат да спрат един разсънен народ. Поклон пред дръзките и смелите. Да живее свободна и единна България!, приключи словото си президентът Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР