13-кратният шампион от Ролан Гарос Рафаел Надал коментира очакванията си

...
13-кратният шампион от Ролан Гарос Рафаел Надал коментира очакванията си
Коментари Харесай

Надал говори преди старта на любимия му турнир от Големия шлем

13-кратният първенец от " Ролан Гарос " Рафаел Надал разяснява упованията си тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция. Нов успех в Париж ще трансформира испанеца в най-успешният тенисист на всички времена с 21 трофеи от Големия шлем, написа tennis24.bg.

В момента Надал дели първото място с Роджър Федерер, с който имат по 20 от най-ценните титли в света на тениса, като съгласно Рафа няма да бъде по никакъв начин елементарно той да излезе пред Федерер след " Ролан Гарос ".

" Има доста играчи, които се показват чудесно ", разяснява Надал, който си разреши да уточни и една допустима изненада: 22-годишният норвежец Каспър Рууд. Рафа регистрира, че Рууд прави страховит сезон на клей, като е съумял да доближи полуфиналите на " Мастърс " шампионатите в Монте Карло и Мадрид. Тази седмица той завоюва купата на финала в Женева.

Рафа уточни и още петима играчи, които могат да му основат огромни проблеми в Париж: " Доминик Тийм постоянно е огромен кандидат. Циципас, Зверев, Рубльов, може би Шаповалов ".

" Мисля, че в действителност има доста играчи, които се показват добре. Има страхотни играчи в топ добра форма. Разбира се, там ще бъдат и тези, за които всички знаем: Новак и Роджър. Така че дано забележим какво ще се случи ", разяснява Надал.

По отношение на своята форма, испанецът съобщи: " Чувствам се добре. Показах неизменност, завоювах два шампионата, играх на два четвъртфинала и в края на клей сезона играя по-добре, в сравнение с когато започнах. Титлата в Рим беше огромен позитив за мен ".

Рафа въпреки всичко призна, че не приема нищо за даденост, изключително когато става дума за толкоз огромен шампионат като Откритото състезание на Франция. " Винаги е едно и също. Трябва да бъдеш там, да свикнеш с изискванията, да тренираш вярно преди шампионата, а когато стартира да се опиташ да бъдеш на доста високо равнище още през цялото време. След това играеш ден за ден, надявайки се да покачваш равнището. Така се стараеш да си дадеш късмет за крайната победа ", изясни Рафа.

През тази година " Ролан Гарос " ще стартира на 30-ти май във френската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР