13-годишно дете в 7 клас от математичексата гимназия в Монтана

...
13-годишно дете в 7 клас от математичексата гимназия в Монтана
Коментари Харесай

Поставиха под карантина още един клас от училище в Монтана заради заразено с коронавирус дете

13-годишно дете в 7 клас от математичексата гимназия в Монтана е измежду новоустановените случаи на инфектирани с ковид в региона за последното денонощие, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в града на Огоста.
От понеделник класът, в който учи инфектираното дете, ще е под карантина, само че единствено за няколко дни, защото заболялото не е стъпало на учебно заведение една седмица преди да стане явен резултатът от теста му.
Още 10 души са дали позитивен резултат за инфекцията. Седем от тях са от община Монтана, като двама са от Берковица, 1 мъж на 72 година от Вълчедръм и жена на 73 година от Чипровци. От всички новодиагностицирани единствено 1 мъж от Берковица е бил контактен на болен преди време с коронаврирус.
23-ма са приетите в болница в инфекциозното поделение на болничното заведение в Монтана, в Лом пациентите са двама, са в столични клиники се лекуват трима.
136 индивида са с дейна зараза в района, 108 от тях са на домашно лекуване.
От РЗИ и регионалния медицински съвет приканват жителите да съблюдават противоепидемичните ограничения – да носят маски в затворени пространства и да съблюдават отдалеченост от 1.5 м. Проверките на санитарните управляващи и полицията за съблюдаване на ограниченията не престават, като санкцията за неспазването им е 300 лв..
В същото време Австрия включи и Монтана измежду районите, откъдето в страната ще се влиза единствено с негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР