13 г. по-късно България няма напълно изградена нито една нова

...
13 г. по-късно България няма напълно изградена нито една нова
Коментари Харесай

Мирчев: ГЕРБ преклониха глава пред Путин и саботираха енергийната ни независимост

13 година по-късно България няма изцяло построена нито една нова връзка със прилежаща страна, която действително може да послужи за доставка на газ, което ни прави тежко подвластни от волята на Путин. Това декларира депутатът от ПГ " Демократична България " Ивайло Мирчев на профила си във Фейсбук.

Той дава и последователност в подтекста на газовите доставки и енергийната сигурност на страната, защото по думите му " цяла заран политици от ГЕРБ се вършат на ощипани моми за диверсификацията на газови доставки ":

- 2009 година - Путин стопира газа за България. Бойко Борисов афишира, че по този начин не може и ще разнообразим доставчиците си, с цел да не подвластен единствено от Русия.

- 2018 година Борисов, с цел да услужи на Путин, построява на българска територия продължение на Турски поток в рекордно къси периоди - под 12 месеца, като след съветска рецензия постоянно от хеликоптер се регистрира на Путин за осъществяването. Цена - 3 милиарда лева, платена напълно от българските данъкоплатци.

- 2019 година - 10 година след оповестената диверсификация стартира градежът на връзката с Гърция. Направено е всичко допустимо тя да бъде забавена (вкл. е проектирано тръбата да мине под язовир " Студен бунар ", което забавя построяването още). Въпреки че е три пъти по-къса от Турски поток, градежът ѝ продължава 3 година

- 2021 година - Приключва ръководството на ГЕРБ, а Борисов обществено афишира, че диверсификацията е приключена. България доставя 95% от газа единствено от Русия. 12 година откакто Борисов е оповестил старт на диверсификацията.

- 2022 година - 13 година по-късно България няма изцяло построена нито една нова връзка със прилежаща страна, която действително може да послужи за доставка на газ, което ни прави тежко подвластни от волята на Путин, счита депутатът от " Демократична България ".

" ГЕРБ не просто преклониха глава пред Путин, те саботираха енергийната самостоятелност на България. Добрата вест е, че по тематиката това държавно управление работи от първия си ден и цялото количество от 3-3.2 милиарда куб. м газ ще бъде обезпечено и това, което ГЕРБ не съумяха да свършат от 2009 година до през днешния ден, ще бъде осъществено в границите на 2022 година ", написа още Мирчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР