13 души, сред които пилот от Нидерландия, елтехник, мотокарист, шлосер,

...
13 души, сред които пилот от Нидерландия, елтехник, мотокарист, шлосер,
Коментари Харесай

Пилот, IT специалист, шлосер и автомонтьор арестувани за детско порно

13 души, измежду които водач от Нидерландия, елтехник, мотокарист, стругар, притежател на състезателен магазин, IT експерти, общ служащ, автомонтьор, оценител на парцели, бяха арестувани при акция против разпространяването на детско порно у нас. За да заловен мъжете, киберполицаите от ГДБОП, следователи и прокурори употребявали специфичен програмен продукт, даден от ФБР, Европол и Интерпол.

ГДБОП също взела участие в създаването му. Той демонстрира IP адресите на хората, които популяризират такива фрагменти от България. На ден това са по 300-400 души, през уикенда се удвояват, изясни комисар Владимир Димитров, началник на отдел “Киберпрестъпност ” в ГДБОП. Така се стигнало до ареста на 13-те мъже в петък сутринта.

Акцията на прокуратурата и националното разследване бе извършена в София, Варна, Девня, Елин Пелин, Перник, Стара Загора и Хасково. В нея вземат участие над 30 следователи, повече от 30 чиновници на ГДБОП, над 60 жандармеристи. Част от арестуваните в София бяха изведени с одеяла на главите.

Иззетите материали демонстрират, че жертвите са деца на възраст от 1 месец до 10 години.

Мъжете не се познавали, теглили торенти, в които били качени извратените фрагменти. При тази технология непокътнатите файлове се споделят с всеки, който желае да ги смъкна. Психопрофилът на част от арестуваните посочил, че може да посегнат на деца в действителния живот.  Повечето мъже са на възраст сред 30 и 40 година Имало и над 60. Двама от тях живеели покрай сиропиталището в Нови хан.

Кадрите, открити в техните телефони, компютри, на флашки и други, били шокиращи. На тях имало подиуми на полово принуждение над деца сред 2 и 10 година Жертвите били от някогашните руски републики, Филипините, Индонезия и други. Сред ужасяващите фрагменти имало подобен на момче на 10-12 година, което насилвало момиче на към 7 година Видеото било популяризирано от водача.

На различен клип мъж се гаврел с малко момиченце. Не бих могъл да покажа тези фрагменти и да кажа повече за тях, тъй като, който ги види, ще би трябвало да си измие очите, разяснява шефът на Националното разследване Борислав Сарафов.

„ Ние би трябвало да спасим нашите деца. Тези хора би трябвало да бъдат изолирани от обществото. Никой да не си мисли, че е неизвестен. Ако сме пропуснали някой, да знае, че ще дойдем и за него “, съобщи Борислав Сарафов.

И той, и говорителката на основния прокурор Сийка Милева приканиха за по-големи санкции за този вид закононарушения. В момента законът планува до 6 година затвор и санкция до 8000 лева

С работата си сътрудниците опазиха нашите деца и демонстрираха, че прокуратурата е постоянна макар чувството за абдикация на държавните структури, съобщи пък основният прокурор Иван Гешев.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР