13 387 абонаментни карти за градския транспорт на ученици, пенсионери

...
13 387 абонаментни карти за градския транспорт на ученици, пенсионери
Коментари Харесай

13 387 абонаментни карти за градския транспорт са издадени предварително

13 387 абонаментни карти за градския превоз на възпитаници, пенсионери и хора с увреждания са издадени или презаредени в интервала 01.08.2022 година до 05.10.2022 година преди старта на акцията по замяна на тримесечни карти на хората от третата възраст, заяви Милко Лалев, шеф на общинското дружество ТАСРУД.

Дейността по издаването на картите бе трансферирана от " Градски превоз " ЕАД към ТАСРУД в края на юли т.г. " Поетапно се минава от хартиени карти към пластики. Видяхме неудобството за хората при провеждането на кампанийност при продажбата на абонаментни карти, защото стават опашки. Затова организирахме осведомителна акция с обръщения към възрастните хора да не чакат последния миг, а да подменят по-рано картите си, като идващият тримесечен интервал влиза в действие след приключването на годните сега абонаменти. Част от хората чуха нашето обръщение и подмениха картите си по-рано, в този момент картите се подменят и от останалите консуматори. Освен това от 1 октомври има опция за възпитаници и лица с трайни увреждания да купуват пакети за 60 и 90 календарни дни, с изключение на досегашните едномесечни. Така ще се понижи още повече времето за презареждане на картата, показват още от ТАСРУД.

Оттам припомнят, че абонаментните карти за градския превоз се издават през цялата година, с цел да няма скупчване на хора по пунктовете. В момента работят  7 пункта - във " Владислав Варненчик ", " Аспарухово ", " Приморски ", в Изчислителния център, в административната постройка на „ Градски превоз “, на обръщача на сп. „ Почивка “ и до СУ „ Димчо Дебелянов “. 

За новите карти чиновниците снимат жителите на място в пунктовете. Хората би трябвало да показват единствено персонална карта и решението за пенсиониране, при изискванията на глава VI, от Кодекса за обществено обезпечаване при навършване на 65 години. На база на тези документи се изготвят акаунт на потребителя и картите ще би трябвало единствено да се презареждат в пунктовете, което става бързо, обясниха от ТАСРУД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР