12345 12345 12345 12345 12345 Още по темата Amazon революция

...
12345 12345 12345 12345 12345 Още по темата Amazon революция
Коментари Харесай

Критповалути, икономика и лични финанси - няколко идеи за четене

12345 12345 12345 12345 12345 Още по тематиката
Amazon гражданска война

Как компанията, учредена от Джеф Безос през 1994 година, се трансформира във все по-голям състезател на доста пазари
21 дек 2017
Последната литературна тайнственост

" На ръба на света " на Томас Пинчън е към този момент в книжарниците
15 дек 2017 Представяме ви няколко книги за финанси, стопанска система и технологии, издадени през миналата година.

Attack of the 50-foot Blockchain:
Bitcoin, Blockchain, Etherium & Smart Contracts
от David Gerard

Цена в amazon.com: от $8.39
Оценка в Goodreads 4.1/5

Ако ваш непосредствен или родственик ненадейно желае да влага в криптовалути и имате предпочитание да го спасите - подарете му тази книга. Добре създаден разбор, който споделя историята и смисъла на блокчейн, криптовалутите и " умните " контракти и хората зад тях на понятен език със великодушна доза подигравка. Това е сериозният взор на новата peer-to-peer технология, който обаче няма искания да бъде изключително неутрален – създателят акцентира всичките проблеми и измами, които се случват в средата все още и твърди, че към момента не се е родила равностойна опция на централизираните системи за ръководство. В същото време това е може би най-забавната и сатирична книга на две от най-сериозните тематики, за които се пишат книги: технологии и финанси. Шегите най-често са на гърба на хората, които се втурват да влагат в неща, от които нищичко не схващат, а поуката от това леко и прелестно четиво е: Ако нещо наподобява прекомерно хубаво, с цел да е истина, то най-вероятно не е.

Mastering Blockchain
от Imran Bashir

Цена в packtpub.com: от 5.15 евро
Оценка в Goodreads: 4.1/5

Това е книгата за тези запалянковци и компютърни експерти, които имат вяра, че блокчейн технологията може да промени света и желаят да бъдат измежду първите, които да схванат по какъв начин това ще се случи и по какъв начин да извлекат полза от технологията. Книгата освен показва всичко, което знаем до момента, дава теоритични знания, показва фундаментите на блокчейн и на практика препоръки по какъв начин да построяваме умни контракти под Етериум, само че и предвижда по какъв начин технологията ще се употребява отвън финансовата сфера в бъдеще. Също по този начин са показани различни решения като Hyperledger и Corda. Авторът е магистър по осведомителна сигурност от Royal Holloway, University of London, има 16 години опит по огромни IT планове и сега е вицепрезидент по софтуерните въпроси на Societe Generale в Лондон.

Worth It: Your Life, Your Money, Your Terms
от Amanda Steinberg

Цена в amazon.com: от $11
Оценка в Goodreads: 4.1/5

Книгата разказва всичко, по отношение на финансовата информация и персоналните финанси, като е особено ориентирана към дамите и обръща внимание на доста обстоятелства, които институциите и консултантите рядко загатват. Авторът учи по какъв начин парите могат да се ръководят сполучливо, без да е належащо да се следва прецизен бюджет и практики, които да ни лимитират. Вместо това тя ползва практики, които последователно построяват доверие у читателя. Съветите оказват помощ на дамите на друга възраст и приход да гледат на парите като на източник на самостоятелност.

A Man for All Markets
от Edward O. Thorp

Цена в amazon.com: от $16.05
Оценка в Goodreads: 4.1/5

Едуард Торп е академични учител, именит математик и основател на системата за " преброяване на карти " при блекджек, с която постоянно се печели. Тя води до цялостна метаморфоза в казината, а той се трансформира в личност нон грата в тях. След като му е неразрешено да ги посещава, Торп се насочва към " най-голямото казино на света " - Уолстрийт, където натрупва $800 млн. Авторът е играл бридж с Уорън Бъфет, планувал е схемата на Бърни Мадоф и е основал дружно с Клод Шанън първия портативен компютър. В своята автобиография той за първи път споделя по какъв начин отхвърля общоприетото мнение и доближава до математически и логичен решения, които прекатурват парадигмите. Книга, която провокира читателите да мислят разумно и може да ги направлява в несигурни финансови времена и на всевъзможни пазари.

The Spider Network
от David Enrich

Цена в amazon.com: от $16.99
Оценка в Googreads: 4.1/5

Това е цялата история на една от най-мащабните измами в банковата история: операцията на Libor – лондонския междубанков лихвен %. От него зависят лихвите по заеми за трилиони по целия свят, а през 2006 година група от банкери и брокери осъзнават, че елементарно могат да го манипулира със стотни от % и по този начин да натрупват големи благосъстояния за себе си. Това не остава разкрито до световната финансова рецесия, по време на която Libor, обратно на всичко останало, не се срутва, което е началото на разплитането на операцията. Въпреки тематиката да е финансова, събитията се водят от живи хора като гениалния математик без обществени умения Том Хейес, казахстанският фермер Дерка и брокерите Селския глупак, Перуката и Големия нос, последният от които стартира кариерата си като боксьор. Книгата хвърля светлина върху методите, по които представители на финансовата промишленост свободно нарушават откритите правила, а следствията за тях са съвсем никакви.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР