123 мегавата, над 220 000 соларни панела, над 200 млн.

...
123 мегавата, над 220 000 соларни панела, над 200 млн.
Коментари Харесай

Откриха най-големия соларен парк в България

123 мегавата, над 220 000 слънчеви панела, над 200 млн. инвестиция и съществени клиенти за десетилетие напред - това съставлява " Верига ", най-голямата построена досега фотоволтаична централа в България. От през днешния ден тя е в употреба.

Контекст : ФЕЦ " Верила " е ситуирана на южния скат на Верила планина до с. Крайници край Дупница на терен от над 1300 дка. Местоположението й на 700-1000 м. надморска височина на неравномерен терен със стръмни скатове, което прави плана един от най-предизвикателните в Европа, означават от " Електрохолд ".

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Инвеститор е плановата компания " Белозем солар парк 3 ", измежду чиито притежатели са и мажоритарните акционери в Еврохолд. Инвестицията е малко над 200 млн. лева, обезпечена със лични средства и финансиране от Банка ДСК и Varengold Bank.

Главен реализатор на инсталацията е българо-германската SUNOTEC - един от водачите в Европа в построяването на фотоволтаични централи. Строежът стартира през септември 2022 година

Цифром и словом : Централата съдържа над 220 хиляди слънчеви панела и повече от 4240 т стоманена структура. През дните с интензивно слънчево греене централата ще създава електричество, което може да зареди области като Кюстендил и Благоевград.
 В Съединени американски щати: Над 50% от новите енергийни мощности ще са слънчеви
В Съединени американски щати: Над 50% от новите енергийни мощности ще са слънчеви

Батериите за предпазване на " зелена " сила ще станат двойно повече, изпреварват новите тецове на газ

Инсталираната мощ на фотоволтаичния парк съставлява 7% от общия потенциал на построените досега мощности в този сегмент в страната.

Още нещо: Новата централа ще зарежда телекома Yettel и компанията за телекомуникационни услуги CETIN със зелена сила през идващите 10 години, като ще обезпечава надлежно 80% и към 86% от общото ползване на двете компании.
 На Запад строят слънчеви съоръжения, на Изток се давят в смог от въглища
На Запад строят слънчеви съоръжения, на Изток се давят в смог от въглища

В класацията за енергийния поврат България заема 92-ро място след страни като Йемен и Бангладеш. А цената на тока е нещо като „ свещена крава “ за политиците

В прав текст: " Този план е част от тактиката ни за развиване, която планува създаване на отвесно интегриран бизнес модел, включващ произвеждане, систематизиране, доставка и продажба на зелена електрическа енергия. Ние към този момент мислим за идващите стъпки - разширение на ВЕИ мощностите и използването на най-хубавата форма на предпазване на създадената зелена сила ", съобщи Кирил Бошов, ръководител на Управителния съвет на " Еврохолд " и ръководител на Надзорния съвет на " Електрохолд Продажби ".

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР