123 © Henry Nicholls 123 © Henry Nicholls 123 ©

...
123 © Henry Nicholls 123 © Henry Nicholls 123 ©
Коментари Харесай

Над половин милион души в Лондон поискаха нов референдум за Brexit

123 © Henry Nicholls 123 © Henry Nicholls 123 © Simon Dawson Още по тематиката
Последни страдания преди развода

Финалното решение по изискванията за овакантяване на Европейски Съюз от Англия се отсрочва
18 окт 2018
Идва ли " неприятелски бракоразвод " сред Европейски Съюз и Англия

Вероятността Обединеното кралство да напусне евросъюза без публична договорка е дребна, само че пък и в никакъв случай не е била толкоз огромна
16 окт 2018
Към Brexit с необятно затворени очи

Постигането на договорка с Европейски Съюз е комплицирано, само че същинското главоболие за Тереза Мей е да " продаде " контрактуваното на войнстващите депутати в английския парламент
20 сеп 2018 Повече от половин милион души излязоха на марш в Лондон с искане за втори референдум по излизането на Англия от Европейски Съюз. Според осведомителните организации по улиците и площадите в събота е имало межу 670 хиляди и 700 хил души, което надалеч надвиши упованията и трансформира събитието в най-многолюдното шествие във Англия от повече от десетилетие насам. Последният толкоз всеобщ митинг бе през 2003 година, когато англичаните се опълчиха против държавната позиция за интервенция във войната против Ирак.

Фотограф: Henry Nicholls
Исканията

Протестиращите издигнаха претенции за нов референдум, с който хората да бъдат запитани по изискванията за излизането на Англия от Европейски Съюз, а също и дали не е по-добре да остане, в случай че договорката е неприятна. Множество политически фигури се включиха в шествието.

Фотограф: Simon Dawson
Кметът на Лондон Садик Хан също се бе измежду протестиращите в поддръжка на издигнатите лозунги за ново допитване. Той назова протичащото се " марш на бъдещето за младите британци ", в това число за тези, които са били прекомерно млади през 2016 година, с цел да вземат участие в референдума за Brexit. Тогава вотът мина с 51.89% " за " против на 48.11 % " срещу ".

Отрезвяване

Сред аргументите за огромната повсеместност на митинга в събота е отрезвяването измежду част от последователите на Brexit, които към този момент са трансформирали мнението си. Причината е, че в случай че тогава е имало упования по какъв начин разводът може да бъде елементарен и печеливш, то в този момент на масата стоят единствено две варианти: неприятна за Англия договорка или овакантяване без никаква договорка, като и в двата случая цената се обрисува да бъде висока и мъчителна за страната.

" Хората се разсъниха и осъзнаха в действителност какво злополучие се задава ", разяснява участник в шествието пред Guardian.

Фотограф: Simon Dawson
Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март следващата година, а въпросът, който се обрисува като най-трудният дотук е за нуждата от пробутване на граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия, което ще се отрази върху свободното прекосяване на хора и товари.

За момента държавното управление на премиера Тереза Мей изрично отхвърля провеждането на нов референдум. Източник от " Дунинг стрийт " декларира пред в. Guardian, че нява да има второ допитване: " Вече дадохме думата на хората през 2016 година Втори референдум би бил не гласоподаване на хората, а на политиците - политиците да кажат на хората, че са объркали нещата първият път и би трябвало да опитат още веднъж. Това би предизвикало трайни вреди на вярата в демокрацията ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР