122 години и 164 дни продължава дългият и усмихнат живот

...
122 години и 164 дни продължава дългият и усмихнат живот
Коментари Харесай

Тази жена не послуша лекарите и живя 122 години: Ето защо медиците мълчат гузно, когато става дума за столетницата

122 години и 164 дни продължава дългият и ухилен живот на французойката Жан-Луиз Калмен – най-възрастната жена съгласно върховете на Гинес, само че също и най-старата актриса в света. Родена през 1875 година в Арл и живяла там през целия си живот, Калмен надживява през десетилетията и щерка си, и внука си, пише ploshtadslaveikov.com. Издъхва на 4 август 1997 година, две години откакто е сниман документален филм за живота й.

Жан-Луиз Калмен от Франция била на 122 години и пет месеца, когато умряла през август 1997 година Тогава тя публично получила купата на най-възрастния човек, който в миналото е живял.

Тайната на дълголетието й, както споделила тя, е да се опълчи на това, което лекарите й споделиха.

Жан пушела цигари, пиела алкохол, а на закуска постоянно пиела две чаши кафе.
На 120-годишна възраст Жан издала музикален албум, озаглавен „ Любовникът на времето “, а на 122-годишна възраст получила формалното звание за най-възрастния човек, който в миналото е живял.

Калмен постоянно е яла говеждо месо, ястията й се състояли от доста подправки.

Когато навършила 85 години, почнала да става в 6:45 сутринта и да се моли. Докато седяла в един фотьойл, тя правела извършения и по-късно пиела зехтин.

В живота си Жан-Луиз е известна и с още едно впечатляващо събитие – през 1965 година, на 90 години, тя подписва една от най-изгодните покупко-продажби на пазара за недвижимо имущество. Две години по-рано при автомобилна злополука е умрял внукът й, сирак от близо 20 години, отгледан от баба си. Вече без наследници, Жан-Луиз Калмен продава жилището си на юриста Андре-Франсоа Рефре. Според контракта Рефре, тогава на 47 години, се задължава да заплаща на дамата по 2500 франка месечно – до гибелта й.

В последна сметка, от юриста и неговата вдовица, която продължава заплащанията след гибелта му през 1995 година, Калмен получава повече от 180 хиляди $ – двойно над цената на жилището си. През всички тези години тя споделяла на Рефре и жена му, че се „ състезава с Матусал “ (библейски персонаж, починал на 969 години и постоянно даван за образец за дългоденствие, бел. ред.).

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР