121 живота. Точно толкова са успели да спасят смелчаците от

...
121 живота. Точно толкова са успели да спасят смелчаците от
Коментари Харесай

Ангели с шлемове: 121 живота спасиха огнеборците в Пловдивск...

121 живота. Точно толкоз са съумели да спасят смелчаците от пожарните служби в Пловдив и района от началото на 2021 година. Това сочи статистиката на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", предоставена на " Марица ".

Числата приказват, че отиващата си година е била изключителна тежка за пловдивските огнеборци. Те са се отзовали на 5 909 сигнала от друго естество. Преобладаваща част от тях - над 50 % или 3298, са свързани с пожари. От тях 2 592 са без материални загуби, като единствено в 703 от случаите огнената буря е провокирала материални вреди.

Благодарение на бързата и съответна реакция на пожарникарите при аварийно-спасителни и гасителни дейности,проведени на територията на региона, са избавени 121 човешки живота. Загиналите в огнения капан са 16 души. Статистическите данни демонстрират, че главно това самотни възрастни хора, които живеят в дребните обитаеми места. В разследване на пожарите през годината са потърпевши 34 души - от поемане на пушек или изгаряния.

Освен да гасят пожари, работата на огнеборците е обвързвана и с оказване на техническа помощ. През годината чиновниците са реагирали на 1404 случая, измежду които подпомагане при тежки произшествия, обезпечаване на достъп до потърпевши, търсене на изчезнали хора във водоеми, попречване на рискове, породени от естествени феномени. 15 са сигналите за произшествия с рискови субстанции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР