12-ти април е датата, на която се навършват 115 години

...
12-ти април е датата, на която се навършват 115 години
Коментари Харесай

Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – Плевен отбеляза 115 години от кончината на своя патрон

12-ти април е датата, на която се навършват 115 години от гибелта на Данаил Попов - български националреволюционер, деятелен участник в българското национално-революционно придвижване през 60-те и 70-те години на 19-ти век. Близък сподвижник и доверено лице на Васил Левски.

Данаил Попов е патронът на общинското Средношколско общежитие в Плевен, което е и причина годишнината от неговата кончина да бъде маркирана от екипа преподаватели отпред с шефа госпожа Веселка Лилова, както и от учениците в общежитието.

По мотив 115-та годишнина от гибелта на Данаил Попов, възпитаници от едноименното Средношколско общежитие в плевен направиха презентация под формата на слайд шоу, показваща на интернет страницата на общежитието повече за личността, живота и активността на родения в Плевен български националреволюционер и непосредствен сподвижник на Васил Левски.

Oт понеделник идната седмица, всеки възпитаник от Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Данаил Попов “ – Плевен ще може да вземе листовка, съдържаща информация за патрона на общежитието Данаил попови със единодушието на класния началник да я показа в Часа на класа в учебното заведение, където учи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР