12 специализирани полицейски операции за осигуряване безопасността на движението са

...
12 специализирани полицейски операции за осигуряване безопасността на движението са
Коментари Харесай

12 спецакции проведоха монтанските полицаи в дните на Коледните и Новогодишните празници

12 профилирани полицейски интервенции за обезпечаване сигурността на придвижването са извършени в дните на Коледните и Новогодишните празници от монтанските служители на реда, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
529 МПС и 640 лица са тествани в дните от 23 декември 2021 година до 2 януари 2022 година от чиновниците с пълномощия за надзор на пътното придвижване в област Монтана.
Проверките са осъществени при профилирани полицейски интервенции за недопускане ръководството на МПС след приложимост на алкохол и/или на наркотични субстанции или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Акциите са извършени на териториите на дребните обитаеми места, курортните селища и туристическите комплекси.
При контрола на пътя са формирани 80 акта и 182 фиша за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Заловени са 8 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и 3-ма – след приложимост на наркотични субстанции.
Най-високата регистрирана стойност на алкохол, използван от лидер на МПС, е 2.04 промила. Най-високата регистрирана скорост в нарушаване на наложено ограничаване от 50 км/ч е 115 км/ч, снимано с механически апарат за премерване на скоростта.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР