12 сигнала за нарушения в кариери в Мездренско са подадени

...
12 сигнала за нарушения в кариери в Мездренско са подадени
Коментари Харесай

Заляха със сигнали екоинспекцията във Враца заради нарушения в кариери за варовик в Мездренско

12 сигнала за нарушавания в кариери в Мездренско са подадени в Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца през последния месец. Всички те се отнасят за нередности при добива на блокове от варовик.
Сигналите са подавани на електронната поща на екоинспекцията. Точните нарушавания на екологичното законодателство не се показват. Изредени са обаче съответно кариерите, в които съгласно подателя има нередности. Това са находищата „ Мизия “ в община Мездра, „ Горна Кремена “, „ Дионисо-2 “ и „ Требежа “ в землището на село Горна Кремена, „ Върбешница “, „ Равнище “ и „ Равнище-2 “, сектори „ Централен “ и „ Източен “ край Върбешница. За някои от тях има по повече от един сигнал.
От екоинспекцията обаче оповестяват, че инспекцията на случаите не е в тяхната компетентност.
„ Съгласно нормативната уредба, министърът на енергетиката реализира повсеместен надзор (чл.90, ал.1, чл.92а от Закона за подземните богатства) във връзка със следното: търсене, изследване или рандеман на подземни богатства; по осъществяването на договорите за търсене и изследване или за изследване или на концесионните договори; върху наличието и осъществяването на цялостните и годишните работни планове за търсене, изследване, рандеман и първична преправка на подземните благосъстояния, на разрешителните и проектите за ръководство на минните боклуци и на плановете за консервация, разпродажба и рекултивация; по запазване на земните глъбини посредством рационално потребление на подземните благосъстояния “, показват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
По тази причина, сигналите са препратени за осъществяване на инспекция по подготвеност от министерство на енергетиката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР