12 През 2018 г. проф. д-р Иво Петров от Аджибадем

...
12 През 2018 г. проф. д-р Иво Петров от Аджибадем
Коментари Харесай

Още 13 дни се приемат проекти за Наградите на Капитал и АбВи за здравни иновации

12
През 2018 година проф. доктор Иво Петров от " Аджибадем Сити клиник " получи огромната премия.

12
През 2018 година премия получи и Фондация Българско рационално общество, в която младежи се борят против псевдонауката.

Тринадесет дни остават до крайния период за подаване на планове във второто издание на състезанието " Иновации и положителни практики в здравния бранш ", проведен от вестник Капитал и биофармацевтичната компания АбВи. Всички искащи могат да изпращат попълнена формата за присъединяване на e-mail: [email protected] не по-късно от 15 октомври 2019 година Най-добрите планове ще бъдат отличени по време на Шестата годишна конференция " Иновации и положителни практики в здравния бранш " на 12 ноември 2019 година и ще бъдат показани на страниците на в. Капитал. По традиция плановете ще бъдат оценени от жури от потвърдени специалисти в областта на опазването на здравето, отпред с доктор Даниела Дариткова – ръководител на Комисията по опазване на здравето към Народното събрание.

Най-високо ще бъдат оценени плановете, които показват внедряването на иновация или добра процедура, която досега не е била осъществена у нас. Кандидатурите би трябвало да демонстрират ясно какви са изгодите за пациентите и по какъв начин дадената процедура е подобрила или избавила техния живот. Най-добрият план ще бъде награден с 5000 лева, а вторият и третият - надлежно с 3000 лева и 2000 лева Тази година ще бъдат връчени и специфични награди за самодейност на пациентска организация и за цифрова иновация в опазването на здравето.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сред миналогодишните спечелили в състезанието бяха Сдружение " Образование и здраве " от Пловдив, с чиято помощ в детската клиника към Университетската болница " Св. Георги " в града е основана среда, в която дребните пациенти могат да учат, да творят и да се забавляват, редом с процеса на лекуване. Награда получи и Фондация Българско рационално общество, в която младежи се борят против псевдонауката. Д-р Нурфет Алиоски и екип от лекари от столичната болница " Св. Анна " бяха отличени за използване на механична тромбектомия при лекуване на исхемичен инсулт. С потреблението на новаторската терапия са избавени 44 пациенти с тежък инсулт. Д-р Иван Георгиев и екипът на " Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център " получиха премия за въвеждането на по-ниска доза облъчване и сполучливо лъчелечение на над 200 пациентки с рак на лявата млечна жлеза. Проф. доктор Иво Петров от " Аджибадем Сити клиник " получи огромната премия за лекуване на дисекация на аортата без обща упойка и без престой в реанимация, при което пациентът се възвръща за броени часове и е изписан на идващия ден след интервенцията.

Повече информация вижте тук.
За контакт: Десислава Николова, в. Капитал - тел.: 0889 651 935, [email protected] Регламент

В състезанието може да се взе участие с: интервенции, лечебни подходи, планове, информационни акции, цифрови планове, проучвания, положителни практики, които са били изпълнени независимо или в партньорство и дават отговор на следните критерии:

- Инициативата би трябвало да е към този момент завършена активност или активност, която е в ход на осъществяване, само че към този момент има забележими и измерими резултати от нея.

- Инициативата избавя или усъвършенства доста качеството на живот на българските пациенти и/или има измеримо отражение върху неговите познания, настройки и държание.

- Инициативата, с която кандидатствате, може да бъде повторена, за да помогне на повече хора. Критерии за оценка на плановете

- Има ли съответен проблем, който е решен?

- Проектът спасява/подобрява ли живота на пациента?

- Използвана ли е иновация?

- Има ли данни за включване на пациенти и мнения от тях?

- Какво може да бъде научено от плана?

- Може ли да бъде още един? Награди

- Първо място - 5000 лева

- Второ място - 3000 лева

- Трето място - 2000 лева

- Специална премия за план на пациентска организация - 1000 лева

- Специална премия план в областта на цифровото опазване на здравето - 1000 лева Награждаване

Награждаването ще бъде част от формалната гала за откриването на Шестата годишна конференция " Иновации и положителни практики в здравния бранш ", проведена от в. Капитал. Проектът, спечелил първа премия, ще бъде показан в първия панел на конференцията. В допълнение най-хубавите планове ще бъдат разпространявани на страниците на в. Капитал и Дневник.
За присъединяване в журито ще бъдат поканени: доктор Даниела Дариткова, Комисия по опазването на здравето към Народно събрание; Жени Начева, заместник-министър на опазването на здравето, доктор Дечо Дечев, шеф на НЗОК, доцент доктор Ангел Кунчев, държавен здравен контрольор, доктор Иван Маджаров, Българския лекарски съюз, проф. Илко Гетов, Българския фармацевтичен съюз, проф. доктор Николай Данчев, Национален съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, проф. доктор Карен Джамбазов, УМБАЛ " Св. Георги ", проф. доктор Асен Балтов, УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ", доктор Михаил Тиков, " Булфарма ", доктор Венелина Милева, " Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ", проф. доктор Иван Костов, УАГБ " Майчин дом ", Андрей Марков, Българска болнична асоциация, Красимир Грудев, Национално съдружие на частните лечебни заведения, Мира Ганова, Български клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето, проф. Асена Стоименова, Медицински университет - София, проф. Добриана Сиджимова, сп. " Здравна политика и мениджмънт ", доктор Станимир Хасърджиев, Национална пациентска организация, Иван Димитров, Федерация " Български пациентски конгрес ", Деян Денев, Асоциация на научноизследователските фармацевтични компании, адв. Мария Шарковa, Адвокатско сдружение " Шаркова и сътрудници ", доктор Кунчо Трифонов, Health PR, Галя Прокопиева, Икономедиа и доктор Кирил Николчев, АбВи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР