12 магистрали остават затворени. Изтеглени са над 800 превозни средства,

...
12 магистрали остават затворени. Изтеглени са над 800 превозни средства,
Коментари Харесай

Зимни бури отнеха живота на 10 души в Украйна

12 автомагистрали остават затворени. Изтеглени са над 800 транспортни средства, блокирани на пътя, включително рейсове и коли за спешна помощ. Стотици обитаеми места не престават да са без ток. 

 

Броят на починалите заради неприятното време в Одеска област набъбна до петима души, а други 19 са потърпевши, осведоми украинският държавен глава Володимир Зеленски. Местни медии разясняват, че усложнената метеорологична конюнктура въздейства и на обстановката на фронта, където украинските сили се пробват да отвоюват своите територии против съветските войски.

 

На някои местоположения снежната завивка доближи два метра. 1200 души от избавителните служби се включиха в почистването на снега. Градоначалникът на Одеса прикани жителите на града да останат по домовете си, а управляващите сигнализираха за нарушавания във водоснабдяването. Над 1500 селища в 17 области са останали без ток поради бурята, съобщи в нормалното си послание президентът Зеленски. По думите му в изключителната обстановка са мобилизирани всички служби, обезпечена е и съответната техника. 

 

Зеленски добави също така, че украинските управляващи не престават интензивно да работят по въпроса за приемане на нови пакети за поддръжка на защитата от партньорските страни. Екстремните условия са трансформирали темповете в бойните дейности на фронта, където са ситуирани десетки хиляди военнослужещи, само че не са ги спрели, показват специалисти. Наред с това се ускоряват опасенията, че съветската войска може да нанесе нови въздушни удари по енергийната мрежа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР