12-годишно момче, петокласник в СУ Н. Й. Вапцаров в Царево, удари

...
12-годишно момче, петокласник в СУ Н. Й. Вапцаров в Царево, удари
Коментари Харесай

Безчинство в Царево: Подивял петокласник от ромската махала зашлеви учителка, брат му скочи да бие охраната на школото

12-годишно момче, петокласник в СУ „ Н. Й. Вапцаров ” в Царево, удари преподавател в час по български език и литература, а ден по-късно брат му атакува защитата на образователното заведение. Проявите на експанзия са се случили преди оповестяването на грипната почивка, оповестява Дарик, базирайки се на районния инспекторат на просветителното министерство. Ученикът е от ромски генезис. В досието си имал минимум три санкции за разнообразни прегрешения. След серия от нарушавания, педагогическият съвет насрочил изключително съвещание с съществена точка преместването му в друго учебно заведение.

В деня, в който трябвало да се организира съвещанието, ученикът нахлул в клас по средата на шестия час и пред очите на останалите деца зашлевил учителката. По-късно по-големият му брат, ученик на същото учебно заведение, пък нахълтал в школото и протегнал ръка на защитата.

Двамата ще бъдат изключени. " На същия педагогичен съвет ми рапортуваха за още няколко деца с над 70 неизвинени отсъствия. Те бяха осъдени с последно предизвестие. Ако не стартират да влизат в час и те ще бъдат изключени ", сподели кметът на Царево Георги Лапчев.

„ Преподавателката не е със съществени физически, а прочувствени и душевен контузии. Заявих на управлението на учебното заведение и на преподавателите, че оттук-нататък, аз ще съм поръчител да има дисциплинираност в учебните заведения в община Царево. Казах им да не се опасяват, да бъдат по-строги и да не се тормозят, че ще останат без деца поради делегираните бюджети. Ако е належащо общината ще ги дофинансира”, разяснява пред публицисти той. И акцентира: " Делегираните бюджети за учебните заведения от по-малките обитаеми места не

Полицията е осведомена за случая и към този момент е почнала инспекция. Случаят се следи и от Регионалния инспекторат на МОН. И двамата братя са от уязвими обществени групи. Именно към тях е фокусирана и акцията на МОН за връщането на децата в учебните заведения.

С херкулесовската задача да убедят родителите да изпратят децата си в клас са се нагърбили кметове на обитаеми места, специалисти от Министерството на труда, обществени служащи, полицията, кварталните инспектори, учители.

„ Създадена е голяма организация. Обходите са от врата на врата. Изготвили сме специфична карта, качена на електронна платформа, в която попадат 10 000 деца. Някой от тях се върнаха в клас, други още веднъж напуснаха учебно заведение. Полагаме неимоверни старания. Налага се обаче да се сблъскваме и с сходни случаи”, добави пред Дарик-Бургас шефът на Регионалния инспекторат на просветителното министерство в Бургас Виолета Илиева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР