12-годишно бездомно куче, намерено да се скита в английско село,

...
12-годишно бездомно куче, намерено да се скита в английско село,
Коментари Харесай

Куче, изгубено преди 6 години, беше спасено от доброволческа организация

12-годишно бездомно куче, открито да се скита в британско село, се оказва изчезнало от няколко години, заяви Си Ен Ен.


Доброволци от нестопанската организация " Lost Dog Recovery UK South " оповестиха във Фейсбук, че през ноември някой им споделил за малко черно куче, което тичало по пътя покрай Кроули Даун, село в Западен Съсекс, Англия.

След като чиновниците на организацията схващат от локални, че животното се навърта в близост и е хранено постоянно, те предположили, че е изгубено домашно куче и сложили камера.

Камерата снимала кучето да се скита наоколо няколко пъти в продължение на три дни, а на третия ден изглеждало, че чака вечерята си.

" Lost Dog Recovery UK South " научила от локалните поданици, че кучето е " в положително положение, хранено и обгрижвано ", само че може да е скитало от към 10 години - съмнение, което по-късно избавителната организация научила, че е неопределено.

В продължение на седмица спасителите открили режим на хранене на кучето, а дневните визити за хранене посочили, че то има посивели вежди и зурла, което съгласно спасителите потвърждавало, че е възрастно куче.

На 9 декември доброволците оставили капан за кучето дружно с изкусителна храна: топло печено пиле, гарнирано с пастет. " Знаехме, че нашето малко бездомно куче е придирчиво и бяхме разбрали какво обича ", заяви организацията.

Същата вечер животното се запътило към клопката.

" Като се оглеждаше доста през рамо и се движеше постепенно и бавно, то си проправи път вътре в клопката, като най-после стъпи на стъпалото и задейства вратата ", се споделя в обявата във Фейсбук.

Чрез микрочипа на кучето те разкрили, че името на кучето е Роуз и че е изчезнало през март 2017 година в границите на 24 часа след осиновяването му.

Чрез известно следствие спасителите научават, че Роуз е била видяна в първите 10 дни след изгубването, само че по-късно следите са се изгубили.

" Макар че в никакъв случай няма да разберем по кое време тъкмо е пристигнала да се засели в Кроули Даун, това, което знаем, е, че най-сетне е в сигурност и в този момент няма да прекара остатъка от старческите си години, борейки се за живота си в студа и влагата ", написаха спасителите.

Свързали са се с първичните притежатели на Роуз, само че те са се преместили, събитията са се трансформирали и към този момент не могат да се грижат за нея, оповестиха от " Lost Dog Recovery UK South ".

" Те са разчувствани, че тя е в сигурност и не е потърпевша, и, несъмнено, са тъжни, че не могат да я вземат назад ", написа в обявата във Фейсбук.

От организацията също по този начин означиха, че са получили доста запитвания за наново настаняване на Роуз, и обявиха, че тези, които се интересуват да одобряват Роуз в дома си, би трябвало да се свържат с Last Chance Animal Rescue./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР