12-годишната Анастасия К. от Хмелницка област на Украйна бе намерена

...
12-годишната Анастасия К. от Хмелницка област на Украйна бе намерена
Коментари Харесай

Малолетна отличничка се самоуби по заповед на "Синия кит"

12-годишната Анастасия К. от Хмелницка област на Украйна бе открита мъртва в личния си дом. По информация на в. " Дейли Мейл ", момичето е направило самоубийството по заповед на локалната " група на гибелта ". Преди гибелта си момичето е гледало видеоинструкции за самоубийство в мрежата.

12-годишна ученичка от Украйна се самоуби, участвайки в смъртоносната игра " Син кит ". Тялото на момичето бе открито в дома ѝ от нейния дядо и баба. Майката на Настя по това време била в Полша, където изкарвала пари, с цел да може момичето да учи в влиятелно учебно заведение.
 Источник фото: соцсети

Говорителят на локалната полиция Ина Глега описа за локалните медии, че час преди гибелта си ученичката е гледала в мрежата видео за самоубийци. Тя също разкри, че момичето е членувало в локалната " група на гибелта " на " Синия кит ". Участниците в групата в течение на петдесет дни извършват задания на админите. Като последна задача админите заповядват на младежите да се самоубият.
 Источник фото: соцсети

Учителите и роднините разказват Анастасия като блестящо и мъдро момиче, което обича да се учи и постоянно е било в положително въодушевление. Ученичката е учила няколко езика по едно и също време, мечтала е да стане преводач, а единствено след месец е трябвало да отиде на посетители при майка си в Полша.
 Источник фото: соцсети

Не е известно какво е подтикнало детето към присъединяване в " групата на гибелта ". Приятели описват, че в навечерието на самоубийството Настя е уточнявала какви домашни би трябвало да бъдат написани и не е проявявала никакви признаци на безпокойствие.

По случая е стартирано следствие.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР