12 години лишаване от свобода при строг режим – това

...
12 години лишаване от свобода при строг режим – това
Коментари Харесай

12 години затвор и 400 000 лв. обезщетение поискаха за убийството в Борисовата градина

12 години отнемане от независимост при непоколебим режим – това изиска прокуратурата по време на пледоариите по делото за убийството на малолетния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година

Според държавното обвиняване, въпреки и на прага на пълнолетието, подсъдимият Йоан Матев е разбирал какво прави, а потреблението на нож за осъществяването на действието демонстрира неуважение на човешкия живот.

Защитникът на фамилията на жертвата адв. Станислава Каракушева уточни, че са събрани доказателства за ликвидиране по изключително непосилен метод – очевидци са разказали по какъв начин се е мъчил Георги да диша, до момента в който те са се пробвали да му оказват помощ. В същото време тя означи и че Матев бързо е трансформирал външния си тип и метода си на обличане след случилото се.

Адвокатът подсети за показанията на психоложката на Министерство на вътрешните работи, съгласно които Йоан Матев е разказал точно на брат си Марсел, че инцидентно е намушкал с нож непознато момче, с цел да му вземе парите. За тези самопризнания напомни и прокурорът по делото.

Адв. Каракушева изиска цивилен иск за фамилията в размер общо на 400 хиляди лв. и разноските по делото.

Позицията на подсъдимия

„ Не съм направил това, в което ме упрекват. За убийството разбрах от медиите и от обществените мрежи “, съобщи пред съда Йоан Матев.

„ В учебното заведение бяха разлепени фотоси на момче. Не мога да преценява дали момчето наподобява на мен или не. През декември 2016 г ми се обадиха към този момент някогашни съученици ( към този момент бях студент) и ми споделиха че всички са били разпитвани за мен. През 2017 г ме задържаха и ми споделиха, че брат ми е споделил всичко. По-късно разбрах, че брат ми е бил подложен на душевен и физически тормоз в полицията по време на разпита “, разгласи подсъдимият.

Промяната във външния си тип пък изясни с това, че спрял да се занимава със спорт и не бил променял нищо в профила си във „ Facebook “.

Неговият юрист Ина Лулчева акцентира, че няма доказателства нито че лицето, снимано от камерите на БНР е Матев, нито че откритият нож е притежаван от него.
Трябва да се означи и, че показанията на брат му Марсел Матев ги няма, тъй като той се отхвърли от тях, уточни бранителят и обърна внимание, че в тези показания се твърди, че Йоан му е споделил, че е хвърлил ножа, само че не знае къде е.Лулчева оспори и самото намиране на ножа в шахтата, тъй като това се е случило година и 8 месеца след убийството.

„ Техническата експертиза открива, че към 12 ч. Йоан Матев не е приказвал с брат си, както твърди обвиняването. Не е открито да е ходил до кортовете при брат си “, уточни тя и добави, че не е било открито и по какъв начин е бил облечен нейният клиент сега на закононарушението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР