12 530 т пясък, 5100 т сол, 22 т калциев

...
12 530 т пясък, 5100 т сол, 22 т калциев
Коментари Харесай

151 машини ще чистят пътищата в Хасковско  през зимата 

12 530 т пясък, 5100 т сол, 22 т калциев хлорид са нужни за зимното поддържане на пътищата от I, II и  III клас в хасковска област. За автомагистрала „ Марица “ нужните количества са 1000 т сол и 100 т калциев хлорид. 34 машини би трябвало да се грижат за проходимостта на автомагистралата, а на останалите пътища от републиканската мрежа- 117. Това стана ясна на днешното съвещание за зимната подготовка, свикано от регионалният шеф инж. Минко Ангелов. 



На него институциите обявиха, че имат подготвеност за посрещнат зимата. Сключени са контракти с реализатори за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа в региона. Единствено в Община Маджарово е в процедура, само че до 10 дни ще стане ясна компанията, която ще поеме  снегопочистването. От Община Тополовград и Община Харманли алармираха за проблем с невъзстановената асфалтова настилка след премахване на ВиК повреди.  Проведена е социална поръчка за възобновяване на улични настилки, тротоари и шахти след отстранени ВиК повреди, съобщи регионалният шеф. 

В момента се прави ремонт пътя Хасково – Пловдив в частта, която се намира в област Пловдив. От Пътно ръководство показаха вяра да бъдат открити средства за обновяването и на сектора в област Хасково.

Има планова подготвеност и за път III-5509 Свиленград – Щит – Маточина. Ще се търси финансов запас, защото секторът е от изключителна значимост за чиновниците от Гранична полиция, които дават отговор за защитата по границата,  стана ясно още на съвещанието. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР