1188 дарители се включиха в кампанията на бъдещата първа българска

...
1188 дарители се включиха в кампанията на бъдещата първа българска
Коментари Харесай

Успешно приключи кампанията за набиране на средства за бъдещата първа българска космонавтка

1188 донори се включиха в акцията на бъдещата първа българска космонавтка Татяна Иванова, проведена от онлайн платформата . Така единствено за две седмици от нейното начало в сметката на галактическото момиче на България се събраха 118 хиляди лв., които са й нужни, с цел да покрие разноските си за образование през идната година и да се приближи до сбъдването на фантазията си да стане астронавтка.

19-годишната Татяна от дребна мечтае да стане първата жена космонавт на България. През годините момичето настойчиво следва тази своя фантазия, като към този момент е минала през два учебнотренировъчни лагера по модел на NASA – в Измир, Турция през 2018 година и в Хънтсвил, Алабама, Съединени американски щати през 2019 година. В момента Татяна е лице на програмата на Space Camp Turkiye за България, президент – създател на Интеракт клуб Добрич, дипломат на фондацията “The Mars Generation ”, както и на Атлантическия клуб в България.
-->
Наскоро младата българка е призната в компетентност „ Космическо инженерство “, специализация „ Ракетни горива “ в Embry–Riddle Aeronautical University (САЩ). Събраните дарения ще бъдат употребявани за възнаграждение на таксата ѝ за образование, за кампуса, образователните материали, застраховката, транспортните разноски, храна и други

Това е третата сполучливо затворена акция в дарителската платформа Подкрепи.бг. Сайтът е построен напълно от доброволци от разнообразни професионални сфери (ИТ експерти, бизнесмени, адвокати, счетоводители, маркетолози и др.) и не удържа никаква комисионна от събраните посредством акции пари. Идеята за нея поражда преди повече от година, когато след абсурда с друга известна онлайн платформа за дарения, ИТ експерти се сплотяват и вземат решение да основат нова изцяло транспарантна система, която да подкрепя значими дела в България. В началото на 2021 г.  те регистрират  Сдружение с нестопанска цел “Подкрепи БГ ”, със седалище в гр. София.

Другите две сполучливо осъществени от платформата акции са в помощ на децата от Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна, както и  за бедствието в наводнените карловски села с уредник Гората.бг. и нейния създател – Никола Рахнев.

Повече за екипа на Подкрепи.бг можете да прочетете .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР