11 стажант-юристи подписаха актове за встъпване в длъжност в Окръжен

...
11 стажант-юристи подписаха актове за встъпване в длъжност в Окръжен
Коментари Харесай

Нови 11 стажант-юристи прие Окръжен съд – Варна

11 стажант-юристи подписаха актове за встъпване в служба в Окръжен съд – Варна, след довеждане докрай на компетентност " Право " в разнообразни университети. Председателят на Окръжен съд – Варна Марин Маринов публично им връчи стажантските книжки.

В продължение на половин година съдебните-кандидати ще натрупат на практика опит и усещания за организацията и активността на органите на правосъдната власт и ще вземат участие в правенето на постановяваните от тях актове. В наложителния стаж е планувано да се срещнат и с активността на юристите и нотариусите.

“Времето на стажа е скъпо за вас и съветът ми е да се възползвате оптимално от опцията, която ви се дава. Бъдете съсредоточени и виновни към стажа при нас, и използвайте този интервал, с цел да можете умерено да се ориентирате професионално и да вземете решение за реализацията си в бъдеще “, прикани младите юристи  Марин Маринов.

Административният секретар на съда дефинира на всеки постъпил стажант- правист началник - арбитър от състава на Окръжен съд – Варна. Магистратите от своя страна срещат младите адвокати с работата по цивилен, наказателни и търговски каузи и разпореждат правенето на планове за правосъдни актове.  В края на интервала стажантите поставя изпит за придобиване на юридическа дееспособност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР