11-о издание на традиционния Празник на плодородието в Кюстендил започва

...
11-о издание на традиционния Празник на плодородието в Кюстендил започва
Коментари Харесай

Плодове и зеленчуци-рекордьори и скоростно наливане на вино в дамаджана на Празника на плодородието в Кюстендил

11-о издание на обичайния Празник на плодородието в Кюстендил стартира в събота и ще продължи два дни. Предвидени са карнавал на плодородието  с присъединяване на малчугани от детските градини. В 12 часа е формалното разкриване на галерия с показване на над 100 сортове ябълки от института по земеделието край града.

Празникът включва няколко състезанието -  за „ Най-голяма ябълка ”, „ Най-красиво аранжиран щанд ”, „ Плодове и зеленчуци присъщи за Кюстендилския край ". Организаторите от общината напомнят, че през годините са отличавани плодове и зеленчуци с изключителни размери – да вземем за пример картоф, тежащ  1,300 грама от с.Жабокрът, чушка с дължина 41 см от с.Ябълково, лук  - 950 гр. от с.Багренци, ябълка – 645 гр.от Таваличево.  

Тези върхове могат да бъдат надминати на започващия през днешния ден празник. Има и доста емоционалин игри, дисциплини и надпревари, споделя началникът на работа " Култура " Дима Укалска:

" За всеки, който е силов играч и може да кляка с 6-килограмова касетка за време. Белене на картофи за сръчните дами, наливане на вино в стомна за експедитивност, както и бързо редене на чаши. В щафетните игри пренасяме зелки и стреляме в бидон ", изброи някои дисциплини Укалска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР