11 нови пътни знака ще помагат на участниците в движението

...
11 нови пътни знака ще помагат на участниците в движението
Коментари Харесай

Въвеждат се 11 нови пътни знака за подобряване на пътната безопасност

11 нови пътни знака ще оказват помощ на участниците в придвижването и ще усъвършенстват пътната сигурност в страната. Въвеждането им е залегнало в план за смяна на Наредба № 18 от 23.07.2001 година за сигнализация на пътищата с пътни знаци, създаден от Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на превоза и известията и Министерството на вътрешните работи по напътствие на Върховната административна прокуратура.

Нормативният акт, който урежда типа, реда и разпоредбите за потребление на типовете пътни знаци, както и знаците с изменящи се известия (ПЗПС) и другите средства за сигнализиране на пътищата, отворени за публично прилагане, е оповестен за публично разискване в и интернет страниците на трите министерства.

Предлагат се нови знаци от група „ Г “ - Г14б „ Край на наложителен път единствено за велосипедисти “, Г15б „ Край на наложителен път единствено за пешеходци “ и Г16б „ Край на наложителен път единствено за пешеходци и велосипедисти с указано място на придвижване “. С тях...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР