11 нелегални сайта, предоставящи музикални произведения без уредени авторски права,

...
11 нелегални сайта, предоставящи музикални произведения без уредени авторски права,
Коментари Харесай

ГДБОП спря 11 сайта заради музика без авторски права

11 незаконни уеб страницата, предоставящи музикални творби без уредени авторски права, са били спрени по време на акция на ГДБОП. Сигналът е подаден от International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), посредством Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Става дума за сървъри на интернационална компания в адресното пространство на България, на които са позиционирани 11 уеб страницата, нарушаващи правата върху музикални творби като обекти на интелектуалната благосъстоятелност. Към сигнала са приложени лист на уеб сайтове и обекти, чиито права са нарушени.

В хода на инспекцията е открито, че интернет страниците дават достъп на своите консуматори до музикални творби без нужното по закон единодушие на правоносителите. Част от тях били прикрити посредством потребление на прокси сървъри (анонимизиращи услуги) на компания от Съединени американски щати.

След извършените компютърно-разузнавателни действия и издадени разпоредби, достъпът до интернет страниците е прекратен, незаконната активност е прекъсната и са предотвратени големи вреди за създателите и правоносителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР