11-годишно момиче пострада, след като падна от стена за катерене

...
11-годишно момиче пострада, след като падна от стена за катерене
Коментари Харесай

След падане на дете от стена за катерене: Кой отговаря за безопасността?


11-годишно момиче пострада, откакто падна от стена за катерене в столичен търговски център на празненство за детски рожден ден. Това породи въпроса кой дава отговор за обезопасяването при сходни събития.

На любителски фрагменти, изпратени до bTV, се вижда стената за катерене " Кубчета и пирамиди “, от която Ева пада. От близо 6 метра - колкото 3-етажен блок. Получава две фрактури на ръката и мощен травматичен потрес.

„ Видях я легнала на скамейка. Бяха я преместили от мястото на рухване. Това, което тя ми сподели беше " по-спокойна съм, мама пристигна ", споделя Десислава Атанасова - родител на потърпевшото дете.

От празненство центъра отхвърлиха да застанат пред камера. Те обявиха, че Ева е почнала да се катери, без да се е закачи на осигурителното устройство. Не прецизираха обаче кой би трябвало да ревизира дали по-големитеса сложили устройствата си вярно.

„ Извършваме инспекция по случая. Това, което знаем сигурно, е, че няма нередовност на устройство във „ Фънтопия “. Инструктажът за сигурност е бил извършен преди влизането на децата в залата. Децата, които нямат навършени 6 години употребяват оборудванията наложително с компаньон. “

Комисията за отбрана на потребителите извърши инспекция на място.

„ В обекта има нужните указателни табели като за съответни атракционни е изписано, че е належащо наличието на фасилитатор. За съответния случай единствено дет може под надзора на родител като на входа има и общи правила за сигурност “, съобщи Ангел Димитров – районен шеф дирекция София към КЗП.

Родителите на потърпевшото дете ще търсят правата си по правосъден път, формирано е и досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР