11-годишно момиче, оцеляло след ужасяващата стрелба в училището в Ювалди,

...
11-годишно момиче, оцеляло след ужасяващата стрелба в училището в Ювалди,
Коментари Харесай

Дете се намазало с кръв, за да оцелее при престрелката в Тексас

11-годишно момиче, оживяло след ужасяващата пукотевица в учебното заведение в Ювалди, Тексас, се намазало с кръвта на мъртвия си съученик, с цел да се скрие от стрелеца.

Мая Серило описа пред Си Ен Ен, че дружно с другарка са употребявали мобилния телефон на мъртвия си преподавател, с цел да се обадят за помощ, до момента в който 18-годишният стрелец е разстрелвал възпитаници и учители в нейното учебно заведение.

Свидетелствата ѝ са първите, които се появяват от вътрешността на началното учебно заведение " Роб " в Ювалди, където Салвадор Рамос умъртви 19 дребни деца и двама учители в една от най-тежките всеобщи стрелби, поразили изтощената от принуждение Америка.

Детето, чиято коса е почнала да пада на кичури след всеобщото ликвидиране, споделя по какъв начин Рамос е открил образен контакт с една от учителките, до момента в който си пробивал път в класната стая. След това е споделил " Лека нощ " и е прострелял учителката, преди да открие огън с полуавтоматичната си пушка по другия член на личния състав и по доста от съучениците на Мая. Рамос влезнал в друга класна стая, където ужасените деца крещяли, до момента в който той ги застрелвал, преди да стартира да пуска мощна, тъжна музика, споделя Мая.

Тя и неин другар изтръгват мобилния телефон на мъртвия преподавател и насочат незабавна молба към операторите на 911: " Моля, елате... ние сме в неволя ".

Мая, на която е оказана здравна помощ за пострадвания по главата и раменете, толкоз се страхувала, че младежът стрелец ще се върне, че натопила ръцете си в кръвта на мъртвия си другар и се намазала с нея, като лежала там с часове, до момента в който най-сетне пристигнала помощ.

Майката на Мая, Абигейл Велоз, е основала страница GoFundMe, с цел да помогне за заплащането на здравната и психическата помощ, от която щерка ѝ се нуждае след клането.

" Нейната класна стая беше едно от главните пространства, които бяха обект на нападението ", споделя Велоз на страницата GoFundMe. " Тя ще има потребност от доста помощ за всички контузии, които претърпява. Дъщеря ми е необикновен човек и е доста добра сестра за своите братя и сестри ".

До през днешния ден следобяд апелът е събрал повече от 270 000 $, което доста надвишава първичната цел от 10 000 $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР