11-годишно момче от Пловдивско е прието в УМБАЛ "Свети Георги"

...
11-годишно момче от Пловдивско е прието в УМБАЛ "Свети Георги"
Коментари Харесай

11-годишен се покатери за селфи върху влак, удари го волтова дъга

11-годишно момче от Пловдивско е признато в УМБАЛ "Свети Георги " с тежки изгаряния и е с заплаха за живота. Тийнейджърът е провокирал волтова дъга, откакто се е качил върху товарен вагон на гарата в село Труд през вчерашния ден следобяд. Ученикът очевидно е желал да си направи рисково селфи, само че не решил, че проводниците са много ниско над вагоните, предава Трафик Нюз.
Откаран е с кола за спешна помощ в болничното заведение и е признат с над 65 % изгаряния в Клиниката по термични контузии. Изгарянията по тялото му са много тежки и лекарите се борят за живота му.
Уведомена е районна прокуратура.
Момчето живее в многодетно семейство в селото, родителите му са безработни. Има 7 братя и сестри.
През 2016 година по същия сюжет пострада и пловдивски възпитаник на гара Филипово. Той също се качил за селфи върху жп комбинация.
Националната компания „ Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и Агенцията за протекция на детето с акция в учебните заведения започваха акция против рисковата мода младежи да си вършат селфи върху покрива на трен.
„ Това е един проводник, само че в него тече електрическа сила, която е 25 хиляди волта. Два метра е безвредното разстояние, всяко доближаване под тези два метра до самия кабел и до структурите, които го държат е рисково от удар от волтовата дъга”, предизвести инж. Неделчо Спасов от Инспектората по сигурност към НКЖИ.
От Агенцията за протекция на детето и НКЖИ се пробват да убедят младежите, че рискът за живота в името на един кадър не е храброст, а безумна заплаха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР