Чехия стартира програма за тестуване за коронавирус на учителите в

...
Чехия стартира програма за тестуване за коронавирус на учителите в
Коментари Харесай

Чехия стартира програма с антигенни тестове за учителите

Чехия стартира програма за тестуване за коронавирус на учителите в момент, когато учениците постепенно започват да се завръщат в училище, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Предвижда се програмата, която започва днес и ще продължи до 18 декември, да обхване близо 170 000 учители. Тя е безплатна и доброволна и използва бързи антигенни тестове.

Чешките власти планират също да направят тестовете за COVID-19 достъпни за всички граждани, вероятно от 18 декември.

През ноември страната започна да тестува обитателите на всички социални и старчески домове.

Чехия бе една от най-тежко засегнатите страни в Европа от втората вълна на коронавируса. Страната с население 10,7 милиона души, регистрира повече от 537 000 заразени и над 8600 починали от коронавируса.

Дневният ръст на новите случаи намалява от няколко седмици, но тенденцията може да се обърне. Броят на новозаразените достигна 4624 вчера, което е с почти 600 души повече, отколкото преди седмица.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16240  Кампанията по имунизиране против ковид ще стартира във Англия във вторник Кампанията по имунизиране против ковид ще стартира във Англия във вторник  Множи се броят на умрелите учители. Диян Стаматов: Скръбта ни е огромна! Множи се броят на умрелите учители. Диян Стаматов: Скръбта ни е огромна!  Забраняват тържествата за Нова година в Мадрид Забраняват тържествата за Нова година в Мадрид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР