Цената на билета до о-в Света Анастасия скача от 12

...
Цената на билета до о-в Света Анастасия скача от 12
Коментари Харесай

Поскъпва билетът до о-в Св.Анастасия, корабчето работело на загуба

Цената на билета до о-в Света Анастасия скача от 12 на 14 лв. Това става ясно от докладна записка на кмета Димитър Николов, внесена към Общинския съвет преди дни, съобщава " Флагман ".

Аргументите на администрацията са, че корабчето работи на загуба от 51 хил. лв. годишно, а разписанието на катамарана „ Анастасия “ се спазвало, независимо колко пътници има на стартовата спирка на „ Магазия 1 “. Друг проблем е, че изтича гаранционният срок на плавателния съд, като от тук нататък всички разходи по поддръжката ще трябва да се правят от ОП „ Туризъм “.

Към момента корабът „ Анастасия “ работи всекидневно като от 1 юни до 30 септември цената е 12 лв. за стандартен билет, докато от 1 октомври до 31 май тя е 10 лв. Катамаранът има капацитет от 100 души на курс, като на ден той ходи 2 пъти до острова през зимата и 3 пъти през летния сезон.

Ако предложението бъде прието на предстоящата последна за годината сесия на Общинския съвет, то това значи, че от догодина пътуването до туристическата атракция ще ни коства с 20% повече. Но дали това ще успее да покрие описаните от администрацията загуби и няма ли да повлияе негативно върху пътникопотока?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР