Хиляди излязоха по централните улици на Мадрид на протест, организиран

...
Хиляди излязоха по централните улици на Мадрид на протест, организиран
Коментари Харесай

Хиляди недоволни испанци излязоха по улиците на Мадрид

Хиляди излязоха по централните улици на Мадрид на протест, организиран от опозиционните дясноцентристки и крайнодесни партии, които се противопоставят на плана на испанското правителство. Той цели да намали напрежението в Каталуния като проведе преговори със сепаратистите, съобщават Би Би Си и БГНЕС.

Народната партия и „ Гражданите “ излязоха на демонстрация, след като премиерът Педро Санчес обяви, че свиква среща със сепаратистите.

Двете партии определиха планираните разговори като „ предателство и капитулация “ пред натиска на сепаратистите и призоваха за предсрочни избори.
Управляващата Социалистическа партия също се противопоставя на каталунската независимост. Крайнодесните групи, включително партията „ Вокс “, също имат свои привърженици на протеста. Активистите им издигнаха банер с надпис „ За обединена Испания. Избори сега! “

Каталунските сепаратисти си върнаха властта в Барселона през май, след като в продължение на седем месеца бяха под директното управление на Мадрид. Напрежението обаче е осезаемо, като мнозина каталунци негодуват срещу демонстрацията на сила от страна на централната власт миналата година, когато сепаратистките лидери бяха обвинени в противодържавна дейност.

Санчес ръководи правителство на малцинството, което зависи от подкрепата на националистите – включително каталунците, за да остане на власт. Премиерът обаче категорично отхвърля нов референдум за независимост на Каталуния.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР