Френският президент Еманюел Макрон предизвика поток от коментари в социалните

...
Френският президент Еманюел Макрон предизвика поток от коментари в социалните
Коментари Харесай

Макрон даде съвет към безработен и сега цяла Франция говори за това

Френският президент Еманюел Макрон предизвика поток от коментари в социалните мрежи, след като вчера посъветва млад безработен градинар да се преориентира към ресторантьорския сектор, където има недостиг на работна ръка, предаде АФП.
Вчера 25-годишен младеж, посетил Елисейския дворец в Дните на културното наследство, заяви пред президента, че изпраща автобиографии и мотивационни писма, но работодателите не му отговарят. В отговор Макрон го посъветва да смени сектора и заяви, че " стига да прекоси улицата, ще му намери работа " в хотел, кафене или ресторант и че близо половината от тях търсят служители. " Разбрах, мерси ", каза младежът и президентът му стисна ръката.
Това не е първият случай, при който Макрон отговаря на безработни избиратели със съвет, че в някои сектори има недостиг на работна ръка, докато безработицата във Франция достига 9 на сто.
Редица потребители на социалните мрежи го обвиняват, че не разбира реалностите на безработицата, която е особено висока сред младежите. Президентът и преди е бил обвиняван, че се държи високомерно, припомня АФП.
Кристоф Кастанер, един от лидерите на партията на Макрон " Република, напред ", защити президента. " Предпочитате ли дървения език? Аз предпочитам президент, който казва истината ", заяви той пред местно радио.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР