Украинските медици за изминалото денонощие са регистрирали 689 нови заразени

...
Украинските медици за изминалото денонощие са регистрирали 689 нови заразени
Коментари Харесай

Украйна с рекорден ръст на заразени

Украинските медици за изминалото денонощие са регистрирали 689 нови заразени с коронавирус, съобщи днес Центърът за обществено здраве към местното здравно министерство, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9165
Към тази сутрин страната в Източна Европа е отчела 689 новозаразени, което е с 23 процента повече от вчера, когато броят на новите случаи на COVID-19 е бил 525. Вчера броят на новозаразените се е увеличил с една трета спрямо предишния ден, когато те са били 394.

Според данни от днес за денонощие са излекувани 372 души, а починалите от заразата са 21.

Най-много новозаразени са регистрирани в Лвовска област - 125, а в Киев те са 91 души. В пост в социалните мрежи кметът на украинската столица Виталий Кличко поясни, че най-често жителите на Киев се заразяват с коронавирус в обществения транспорт.

" Подобен антирекорд все още не сме имали. В продължение на седмица наблюдаваме повишен брой регистрирани случаи ", констатира днес на брифинг здравният министър Максим Степанов. Той напомни, че карантината в Украйна не е отменена и призова населението на страната да спазва правилата.

Украинският президент бе глобен за посещение на кафене по време на карантината

Общият брой на заразените с коронавирус в Украйна достигна 29 070, като 13 141 пациенти са излекувани, а 854 са починали от заразата, отбелязва ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9165  Двама нарушиха карантината си в Новозагорско Двама нарушиха карантината си в Новозагорско  Над 270 души без колани зад кормилото са санкционирани при акция в Сливенско Над 270 души без колани зад кормилото са санкционирани при акция в Сливенско  555 новозаразени с ковид в Германия за последното денонощие 555 новозаразени с ковид в Германия за последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР