Увеличава се броят на родителите на болни деца, които желаят

...
Увеличава се броят на родителите на болни деца, които желаят
Коментари Харесай

Все повече българи предпочитат децата им да се лекуват в чужбина

Увеличава се броят на родителите на болни деца, които желаят те да се лекуват в чужбина. Причините за това са няколко, но една от основните е липсата на доверие у българския лекар. Коментарът направи в ефира на Дарик един от най-добрите лекари в специалност ортопедия и травматология у нас доц. Атанас Кацаров.

Пред Дарик специалистът подчерта, че родната ортопедия отстъпва на европейската единствено в три категории - отношение, обслужване и организация.

„ За абсолютната липса на доверие в българските лекари сме си виновни ние лекарите, обществото и част от журналистите. Причината не е една, комплексно е. Но е тъжно, защото с колегите, с които сме били на курсове в трета държава, сме били задно и те се учат при същите хора, при които и аз се уча. За което аз си плащам, а техните болници го правят с много по-големи заплати, отколкото са в България “, каза доц. Атанас Кацаров.

„ Но за мен и за колегите, които го правят, знанието е най-важното и това да помагат на хората и го правят до ден днешен. В момента пациентите получават висококвалифицирана европейска и американска помощ на това ниво - на български цени със сравнителни човешко отношение “, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР